Marót Viki egy fiú miatt nem lett apáca

Elképesztő titkot árult el Marót Viki a múltjából: Isten szolgálatába akart állni, de egy hirtelen jött szerelem eltántorította a tervétől.
Elképesztő titkot árult el Marót Viki a múltjából: Isten szolgálatába akart állni, de egy hirtelen jött szerelem eltántorította a tervétől.

Marót Vi­kinek, a Nova Kultúr Zenekar énekesnőjének gyermekkorában egészen más elképzelései voltak a jövőjéről. Hosszú ideig úgy érezte, sokkal közelebb áll hozzá az adakozás és a világtól elvonult, csendes élet.

– A bátyám keresztény szellemben nevelkedett, és gyermekkoromban próbálta átadni nekem a vallás értékeit. Később úgy döntöttem, én is katolikus iskolába szeretnék járni. Miután a szüleim elég megbízhatónak és nagynak találtak ahhoz, hogy egyedül tegyek meg egy bizonyos útszakaszt, önállóan jártam iskolába. Egy alkalommal felfigyeltem a hajléktalanokra. Hirtelen arra gondoltam, hogy ott lapul a táskámban a tízóraim, és valószínűleg a szemétben landolna. Ezért odamentem az egyik rossz sorsú emberhez, és neki adtam az ételt. Később ez szokásommá vált, olykor a zsebpénzemet is felajánlottam – mesélte a Borsnak Viki.

Így mutatna apácaként az énekesnő © Bors-montázs

– Mindig jó érzéssel töltött el az adakozás. Szociálisan érzékeny gyerek voltam, ezért fogalmazódott meg bennem, hogy apáca szeretnék lenni. Apám persze legyintett az egészre, és azt mondta, majd az első szerelem úgyis eltántorít az elhatározásomtól. Ez persze így is lett. Hatodikos koromban nagyon tetszettem egy fiúnak, és ő is nekem. Onnantól kezdve már nem szerettem volna apáca lenni, inkább az énekesi pálya felé kezdtem kacsingatni. Persze az adakozás szeretete megmaradt, ha csak tehetem, élek vele – emlékezett az énekesnő.