Celeb

Már nem számol vele a TV2: gyes után sem tér vissza Gombos Edina

kbv

Létrehozva: 2018.01.21.

<p>A kismama szülési szabadsága pár hónap múlva lejár, csatornája mégsem tudja, mit kezdjen vele. Igaz, ez nem is egyszerű, hiszen családjával jelenleg Floridában él.</p>

Sokat járnak állatkertbe, kirándulni és a tengerpartra, sőt már a végleges letelepedéshez szükséges zöldkártyát is megszerezték – közösségi oldala szerint gyakorlatilag csak móka és kacagás Gombos Edina élete, mióta elhagyta az országot. Most pedig úgy tűnik, nem is igen akarja feladni ezt, és az Amerikában nehezen megteremtett életet. Szülési szabadsága hamarosan lejár, de a kismamának látszólag esze ágában sincs hazajönni. Munkáltatójánál, a TV2-nél ugyanis nem jelentkezett, mint megtudtuk, nem is számolnak vele műsorvezetőként.

Három éve, egyik napról a másikra derült ki, hogy a frissen szült Gombos Edina és családja elhagyta az országot. Nem csak egyszerű nyaralásról volt szó, kubai származású férjével, Albertóval az egész életü­ket áthelyezték Amerikába. Magyarországi ottho­nukat eladták, a gyerekek holmiját gondosan összecsomagolták és re­pülőre ültek. Mivel döntésükről korábban egy kukkot sem szóltak, mindenki értetlenül állt a viharos távozás előtt, Edina munkáltatója, a TV2 is. A kismama akkor – pár hét múlva – nyilatkozott csak a költözés okairól, s azt mondta, semmi különös nem történt, kisfia, Matteo születése után a hároméves szabadságát tölti. Mégpedig ott, ahol ő akarja. 

Huszonkét évnyi sikeres tévés karriert hagyott itt. Amerika politikai menekültként fogadta be a családot, Alberto kubai származása miatt, tavaly nyáron pedig a zöldkártyát is megkapták, ami egyenes út az állampolgárságig. Nagylányuk, Miranda iskolába kezdett járni, tökéletesen beilleszkedett, tánccsoportba jár, tökéletesen beszéli a nyelvet.

Edina korábban úgy nyilatkozott, azért költöztek, mert a tengerentúlon szabadabban és jobb körülmények között élhetnek.

– Az motivált leginkább minket, hogy a gyerekeink nyitott, kiegyensúlyozott, magabiztos felnőtté válhassanak. A férjemnek már tavaly állást kínált egy floridai informatikai cég, azóta francia nyelvből is levizsgázott, így kint most még na­gyobb lehetőségek várnak rá – mesélte a Bestnek Edina.

Az eredetileg hivatkozott hároméves szülési szabadság azonban hamarosan lejár. A műsorvezető 2015 márciusában hozta világra kisfiát, így idén márciusban vissza kellene térnie dolgozni. Erre azonban aligha van esély, és mint megtudtuk, már a TV2 sem számol komolyabban Edinával. Je­lenleg még szülési szabadságát tölti, fizetést is kap, ám két hónappal annak lejárta előtt azért már megszokott, hogy a kismamák megbeszéljék munkáltatójukkal, hogyan térnek vissza. Edina egykori kollégái szerint elképzelhetetlen, hogy feladnák a kinti életü­ket, hogy karrierjét újrakezdje Magyarországon.

A TV2-től ezzel kapcsolatban szűkszavú választ kaptunk. – Gombos Edina jelenleg is szülési szabadságát tölti, így a tavaszi struktúrában nem tervezett vele a csatorna – írta a sajtóosztály. Edinát is kerestük az esetleges hazatérésével kapcsolatban, ám megkeresésünkre több napon keresztül nem reagált. Korábban, amikor írtunk neki, annyit válaszolt, ő már nem közszereplő, így nem is szeretne nyilatkozni.     

Jeleznie kell, ha visszamegy

Az új szabályok szerint akár gyes, gyed alatt is felmondható a munkaviszony, ha átszervezés történik, de ez csak akkor lép életbe, ha lejárt a szülési szabadság.

A kismamának minden esetben jeleznie kell, ha vissza akar jönni dolgozni. Egy HR-es szerint jellemző, hogy már hónapokkal a szülési szabadság lejárta előtt megbeszéli a munkáltató és a dolgozó, mi legyen. Úgy tűnik, Gombos Edina maga sem számol a visszatérésével, hiszen ezt akkor már jelezte volna.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158849_auto_resized.jpg
origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714048810
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161402_auto_resized.jpg
life.hu

Megjelentek a hangyák? Így űzheted el őket egyszerűen és gyorsan

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159382_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714048810
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151439_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő