Majka a szíve miatt nem kokszolhat

Biztos kokszol – sütötte rá a bélyeget sok olvasó, miután meglátta Majka duzzadó izmait. Tény, hogy a sztár négy hónap alatt növelte duplájára az izomtömegét, de elárulta: a szívbetegsége miatt nem szedhet semmit.
Biztos kokszol – sütötte rá a bélyeget sok olvasó, miután meglátta Majka duzzadó izmait. Tény, hogy a sztár négy hónap alatt növelte duplájára az izomtömegét, de elárulta: a szívbetegsége miatt nem szedhet semmit.

Majoros Péter olyan muszklikat növesztett, mintha minden szabad percét a konditeremben töltené, és a súlyok alatt izzadna. Sokak szerint – az elterjedt, ám rosszul használt kifejezéssel élve – kokszol is mellé. De hogy bírja ezt a szíve?

Tudni kell: Majka súlyos betegséggel él együtt, szívritmuszavara van, amire, ha nem figyel oda, akár végzetes következménye is lehet.

– A sport és a gyúrás nem veszélyes. Egyedül fehérjét szedek, mert csak azt lehet a szívem miatt, ha lehetne, szednék mást is – tette hozzá a rapper, hiszen léteznek olyan legális vitaminok, zsír­égetők, amik segítenek abban, hogy minél nagyobb és szálkásabb izmokra tegyen szert a sportoló. – Sőt, én még kreatint sem szedhetek, amit szinte minden, konditerembe járó használ, mert attól teljesen zizi leszek – vallotta be, és hozzáfűzte: még mindig nincs megelégedve a külsejével, még több izmot szeretne magára szedni az edzésekkel. Arra azonban odafigyel, hogy ne essen túlzásba, és ne terhelje a szívét.

– Most remekül vagyok, négy éve volt a második mű­tétem, azóta semmi. Akkor rendetlenkedik csak a szívem, amikor rá­gyújtok, néha sajnos elő­fordul, amikor iszom, de most sikerült megint letennem a bagót. Általában így szoktam, el­gyengülök, aztán leszokom – magyarázta a zenész, és büszkén állította: volt, hogy négy évig nem gyújtott rá.

A kemény szövegelő mindamellett, hogy mindig laza és magabiztos, híres hipochonder, de ma már legjobban nem is magát, hanem a családját félti. Néhány napja a Mokkában beszéltek kedvesével arról, hogy fiának, Mariánnak inkább minden oltást beadat, hogy elkerüljék a betegségeket.

Az aggódó apát megkérdeztük, nem retteg-e attól, hogy gyermekei öröklik szívproblémáját.

– Szerencsére ez nem szervi baj. Szívritmuszavarom van, ami kialakulhat egy rossz fogtól akár, bőrbetegségtől, rossz pajzsmirigyműködéstől, kal­cium- vagy káliumhiánytól, sok mindentől. Persze, féltem őket, rettegek, hogy bármi bajuk eshet, de a szívbetegségemet nem örökölhetik.