Magyar sráccal dolgozik Drake, a milliárdos rapper

A kanadai rapper, Drake jelenleg a világ egyik legnépszerűbb előadója. A hallgatottsági listákon sorra dönti meg saját rekordjait, a YouTube vi­deó­megosztón több dala az egymilliárd feletti megtekintést is elérte. Néhány hete jelent meg új albuma, amelyet már az első héten háromszázmillióan tettek internetes lejátszóikba. A „More Life” című lemez azonban ne­künk, magyaroknak is különleges: az egyik dal ugyanis egy budapesti fiatalember, Megyimórecz István szerzeménye. Az iBeatz művésznevű srác mindössze 23 éves, de komoly munkát fektetett ál­maiba.

Istvánt felfedezte a világhírű kanadai énekes © afp

– Isti szintetizátorral kezdett, 14 évesen már írt saját zenéket a számítógépén. Nyolc évig zeneiskolába járt, tanult zongorázni, tehát nagyon komolyan vette, és tudta, hogy ezt akarja csinálni – mesélte a Borsnak a producer egyik barátja.

– Az internet a mai fiataloknak óriási lehetőség, főleg a kezdő zenészeknek. Ingyenesen terjeszthetik alkotásaikat, a külföldi előadókkal is könnyebben, gyorsabban kapcsolatba léphetnek – folytatta a barát.

Isti a világhálóra töltötte fel első zenéit, lassan feléledt az érdeklődés is. Már egy atlantai menedzser is szárnyai alá vette, akinél egyéb­ként 100–500 dollár kö­zött lehet zenei alapokat vásá­rol­ni (azaz 30 ezer és 150 ezer fo­rintért). Azt nem tudni, a fiatal mű­vész egyébként találko- zott-e Drake-kel.

Megke­re­sé­sünk­nek nagyon örült, de mint mond­ta, jelenleg he­tekre előre be van táblázva, és annyi felkérést kap ze­neileg, hogy egye­lőre nem tud eleget tenni interjúkérelmünknek. Ilyen munkával biztosan komoly kar­­rierre számíthat.