Celeb

Magyar műtárgyakat vesznek Hollywood sztárjai

K. Sz.

Létrehozva: 2019.07.09.

Egyre több sztár fordul meg Magyarországon, és ha már itt járnak, nem térnek haza üres kézzel. Az Ernst Galéria tulajdonosai, Ernst Wastl és Eleni Korani rengeteg idôt szánt arra, hogy világszerte megismertessék hazánk művészeit. Híres vásárlóikról Eleni mesélt lapunknak.

Tom Hiddleston

– Egy belvárosi étterem teraszán ebédeltem, amikor arra sétált kis fekete hátizsákkal a Marvel-filmek Lokija (képünkön Eleni gyermekeivel). Mondtam a férjemnek, vicces lenne, ha leülne mellénk. Ernst azt felelte: ha így lesz, szólítsam meg. Tényleg leült mellénk, és már nem volt visszaút. Robert Capa életrajzi filmjére kérték fel 2013 környékén, élményt és információkat jött gyűjteni a magyar származású fotósról, magyar életérzésről és kultúráról. Szerette volna látni a Time magazin első példányait, amibe Capa fotózott, így hétfőn kinyittattuk a kedvéért a Nemzeti Múzeumot, ahol együtt kutattunk a szakértőkkel két órán keresztül.

Whoopi Goldberg

– Elképesztő érzékkel választott magának 20-25 darabot, többek között Gorka Géza-kerámiákat, festményeket és egy Biedermeier fotelpárt is. Amikor a galériában látogattuk meg, vicces helyzetbe kerültünk, ugyanis kártyával akart fizetni, de akkoriban egy bizonyos összeg felett fel kellett hívni a bankot, hogy igazolja a vevőt. Mondtam, hogy Whoopi Goldberg az. Erre a banki asszisztens megkért, hogy kérjem el az útlevelét, és győződjek meg róla, hogy biztos Whoopi Goldberg áll velem szemben – mesélte Eleni Korani.

David Thewlis

– Két hónapig volt itt a Harry Potter-filmek Lupin professzora, amíg az élettársa, Anna Friel a Báthory Erzsébet életéről szóló filmet forgatta. David egy Gábor Móricz-virágcsendéletet, illetve Kiss Ferenc-ötvösmunkát vett a kedvesének. Hatalmas korallok vannak rajta, és a magyar mondavilág madarai, farkasai. Sokat találkoztunk, számára fontos volt, hogy privát emberként kezeljük, és ne sztárként.

Jennifer Aniston

– Sajnos a Jóbarátok sztárjával nem sikerült személyesen találkoznunk, viszont hatalmas öröm számomra, hogy egy Kozma Lajos-széket vett meg, amit a férjem restaurált. Az egyik leghíresebb New York-i galériába került tőlünk, ahonnan egyszer csak kaptunk egy telefont, hogy a színésznő személyesen vásárolta meg a da­rabot.

Melissa McCarthy

– Sportcipőben, bermudában jöttek be a galériánkba a férjével, amikor A kém című filmet forgatta itt Jude Law-val. Picit körbenéztek, majd elmentek. Pár nap múlva bejött a férje, hogy egy Frank Frigyes-képpel szeretné a színésznőt meglepni anyák napjára. Személyesen vittem el a szállodai szobájukba titokban, amíg Melissa A kém balatoni jeleneteit forgatta.

Tony Curtis

– Az Amerikai Rezidencián találkoztam vele egy alkalommal, amikor megkértük, hogy dedikálja a Van, aki forrón szereti című film eredeti plakátját. Ő volt a film utolsó élő szereplője, ezért is volt különleges ez a gesztus. Nagyon vicces férfi volt, a lányomnak dedikálta az életrajzi könyvét, sőt rajzolt neki egy macskát. A szemeiben még időskorában is ott csillogott a huncutság.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714110313
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162281_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714110313
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163996_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mindent elvesztettem, ő volt a társam” – félrediagnosztizálták a 28 éves, a 3 gyermekes édesanyát, belehalt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő