Magyar lány fotóját használta a sikersorozat

A 22 éves Flóra nagy álma, hogy valódi sztárokat fényképezhessen.
A 22 éves Flóra nagy álma, hogy valódi sztárokat fényképezhessen.

Hogyan jut el egy 22 éves magyar fotóművész alkotása egy hollywoodi produkcióba? Borsi Flóra számára a képlet egyszerű: tehetség, kitartás és nagy szerencse szükséges ahhoz, hogy ilyen elismerő megbízást kapjon. Flóra egyébként már korábban is bizonyított: az ő fotóját válogatták be ugyanis a nemzetközi Photoshop számítógépes program nyitóképének, nemrég pedig egy hollywoodi dizájner kereste fel, hogy szeretnék használni a képeit a Castle című sorozatban. Flóra alkotása díszíti ugyanis Cate Beckett nyomozó irodájának falát.

– Megtisztelő, hogy milliárdnyi kép közül az én montázsfotóm látható a falon az ABC filmstúdió egyik legnézettebb sorozatában – mondta szerényen Flóra, akinek azért is felfoghatatlan a történet, mert a Castle az egyik kedvenc sorozata.

– Mivel a Castle krimisorozat, és ez a kép egy lövöldözésről szól, tematikailag nagyon jól passzol a filmhez. A képen két ember látható, az egyikük próbálja bántani a másikat. A bántalmazott alaknak azonban ez nem jelent halálos lövést, mert valamennyi lövedék pillangóvá változik. Tehát a rosszakarat nem ér célba, hanem átalakul egy pozitív jelenséggé – árulta el a fiatal művész, akinek élete nagy álma, hogy hollywoodi filmsztárokról készíthessen portrékat.