Magyar fiút kapott Julia Roberts

Ötszáz jóképű férfi közül választották ki a fiatal magyar színészt, Bányai Miklóst, aki három napig forgatott Julia Robertsszel.
Ötszáz jóképű férfi közül választották ki a fiatal magyar színészt, Bányai Miklóst, aki három napig forgatott Julia Robertsszel.

Julia Roberts parfüm reklámjához európai karakterű szereplőt kerestek, a castingon részt vett az egy ideje Los Angelesben élő Bányai Miklós, akit a Voice című tehetségkutató háttérműsorában ismert meg a nagyközönség.

– Amikor megjelentem a castingon, ötszáz jóképű, magas férfi várakozott a meghallgatásra, dermesztő látvány volt – mesélte élményeit a Borsnak Bányai Miklós.

– Los Angelesben ugyanis mindenki szép és magas, nem csoda, ha az ember szorongani kezd. A színpadon állva azt kérte tőlem a rendező, hogy táncoljak. Én elkaptam az egyik mellettem álló hölgyet és forgattam, ez jutott hirtelen eszembe. Mint később kiderült, talán ez volt az a gesztus, ami megtetszett nekik, mert ez olyan “európai volt” – mondták. Az amerikai férfiak ugyanis egyedül táncolnak, fel sem néznek... Julia rendkívül közvetlen volt velem, a forgatás alatt beszélgetnem kellett vele, az is feladat volt, hogy megnevettessem. Azt mondtam neki, hogy ha Magyarországon jár, nem mindegy, hogy melyik fürdőbe megy, mert van, ahol lábgombát kaphat. Hát ezen nevetett is. Egy másik jelenetben untatnom kellett, akkor az időjárásról meséltem neki. Fantasztikus élmény volt, három napon át forgattunk együtt – tette hozzá az ifjú színész, aki eleinte raktárakat pakolt és felszolgált, hogy fedezni tudja a megélhetését, közben pedig castingokra járt.

– Egy pár próbafelvétel után, 2013-ban több epizódra szóló szerepet kaptam a Jonathan Rhys Meyers főszereplésével forgatott Dracula című sorozatban. Ez volt az első értékelhető lehetőség, ami bár szakmailag igénybe vett, de korántsem oldotta meg az életem hátralévő részét. Ha úgy tetszik, még csak most kopogtatok be Hollywood ajtaján, sok szerepet kellene kapnom ahhoz, hogy komolyan jegyezzenek.