Celeb

Mádai Vivien: Nekem ez a gyerek nem kell

D. A.

Létrehozva: 2016.06.14.

<p>Mádai Vivien a poklok poklát élte meg, miután első gyermekét hazavitte a kórházból. Ma már tudja, hogyan kezelje a szülés utáni depressziót, vállal még egy babát. </p>

Megdöbbentő dolgokat árult el a szülése utáni időszakról Mádai Vivien. Érintőlegesen már beszélt arról, hogy szülés utáni depresszióban szenvedett, ám most olyan mély érzéseket tárt fel a nyilvánosság előtt, amelyet az ember még a barátnőinek is fél elmondani. Vivient sokan próbálták lebeszélni arról, hogy kinyissa a száját, ám ő hajthatatlan volt.

– Ez olyan téma, amit minden nő szégyell. Pedig szinte mindenki átesik rajta. Ha anno elém került volna egy olyan blogbejegyzés, mint amilyet én tettem közzé, lehet, hogy segített volna rajtam. Sokkoló őszinteséggel, a lelkem legmélyebb érzéseit írtam le. Vállalom minden szavamat, és bevallom, szégyelltem magam a gondolataim miatt. Közel két évig érlelődött bennem ennek a bejegyzésnek a megírása, de végül úgy döntöttem: szeretnék segíteni a hasonló cipőben járó édesanyáknak,  hogy lássák, nincsenek egyedül a problémával. Ma már boldog édesanya, feleség és nő vagyok! – magyarázta a Borsnak a műsorvezető, akinek hálálkodnak a kismamák az őszinteségéért.

A műsorvezetőnél szülés után a depresszió jelei azonnal megjelentek, miután férjével hazavit­ték a kórházból Zénót. Az oka a tehetetlenség volt. Vivien La­mo­me nevű blogjából idézünk, amelyben babáját, Zénót szólítja meg: 

„Nem jöttünk ki jól. Nem tudtam, hogy érjek hozzád, mit mondjak neked, hogy tegyek ve­led jót. Te ezt érezted rajtam. Csak sírtál és sírtál, én pedig sírtam és sírtam. Miattad, de leginkább magam miatt. Kegyetlen, ugye? Okoltam mindent és minden­kit, de leginkább téged. Mi­nek vagy itt? Minek kellett ez ne­künk? Ki vagy Te? Mit akarsz tő­lem? Nem vagyok erre fel­ké­szül­ve! Nem fog menni! Nem aka­rom, hogy itt legyél! Teher vagy és kolonc! Egy be­tolakodó, aki tönkretette az éle­temet! Nem szerettelek! A nagyi meglátta, hogy baj van. Tudta, hogy nem lesz ez így jó. És jött. Jönnie kellett.

Szerda délután a kanapén ültünk. Megetetett, pelenkázott és elaltatott. Én képtelen voltam. Kijött a szobádból, és azt mondtam neki könnyek között.

– Nekem ez a gyerek nem kell! A tiéd lehet, ne­veld fel te! Ko­molyan gondoltam. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a rám szakadt felelôsséggel és azzal a mérhetetlen szégyennel, amit a gondolataim miatt éreztem. Sosem tud­talak volna bántani, de biztos voltam abban, hogy Neked nem én vagyok a meg­felelő személy. Nekem pedig nem Te.

Sosem féltem még senkitől ennyire, mint tőled. Nem tudtam enni, nem tudtam aludni, mert állandóan görcsben volt a gyomrom, és gombóc a torkomban. Minden reggel azt kívántam, bárcsak máshol ébrednék fel. És gyűlöltem, amivé váltam, és gyűlöltem élni is. Megszűnt a motiváció, a világ, megszűntem érezni és létezni. Meg akartam halni” – írta kendőzetlen őszinteséggel Vivien a blogjában, amelyben zokogó roncsnak nevezte magát, aki kifordult önmagából.

Felismerte, beteg, szakember segítségére van szüksége. Aztán ahogyan teltek a hónapok, egyszer csak észrevette: elmúltak a félelmei, és ő a világ legboldogabb embere, aki már azon gondolkozik, hogy mikor vállaljon újabb babát.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143037_auto_resized.jpg
origo.hu

Az F1 Kínai Nagydíj szabadedzése élőben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713509111
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142083_auto_resized.png
metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138144_auto_resized.png
hirtv.hu

Számos beruházás indulhat Baranya vármegyében + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713509111
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133120_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713509111
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713509111
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143071_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Pótolhatatlan űrt hagyott az életünkben” – 4 éves kislány hunyt el az esti horrorbalesetben

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6bsESZcbegwTv-qqCYlu4r9pYw2qwPqVHqF0Y5A7fm0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MxNDQzMmQ2ZTJiNzRiOWZhZGYwY2JlMzQ3MDVlMDAx.jpg
BOTRÁNYOS

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók