Lovasi András és Földes Eszter szerint fiuk lesz

Földes Eszter és Lovasi András úgy egészíti ki egymást, hogy szerelmükből a világnak is marad. Első gyermekük a Semmi konferencia című előadás, a második Eszter szerint egy kék szemű fiú lesz.
Földes Eszter és Lovasi András úgy egészíti ki egymást, hogy szerelmükből a világnak is marad. Első gyermekük a Semmi konferencia című előadás, a második Eszter szerint egy kék szemű fiú lesz.

Gyümölcsözőnek bizonyul Földes Eszter és Lovasi András szerelme: a Kiscsillag zenekar új albumát bemutató színházi előadást, a Semmi konferenciát közös erővel hozták létre. A szín­padon nagyszerűen működik együtt a házaspár, bár Lovasi bevallotta: nem mer szerelmére nézni a színpadon, mert ha rajta felejti a szemét, azonnal kizökken az előadásból.

– Én vagyok kettőnk közül a jóval idősebb, de nekem is új és érdekes az, hogy olyan társam van, aki egyben alkotótárs is – amiből a hétköznapokban adódnak nehézségek is, de alapvetően klassz érzés – árulta el mosolyogva Lovasi. – Amikor elmegyünk például nyaralni, és megunjuk a kulturális örökségek felgöngyölítését, akkor beszélgetés közben ötletelgetünk, és egy ilyen együttes gondolkodásból született a darab is.

A munka és a magán­élet szétválasztására nem törekszünk, maguktól helyrebillennek a dolgok © Bánkúti Sándor

Eszter varázslatos dolognak tartja a kapcsolatukat – olyasminek, amiben ha az ember benne van, akkor fel sem fogja, csak megéli és élvezi.

– A munka és a magánélet szétválasztására nem törekszünk tudatosan, maguktól helyrebillennek a dolgok – osztotta meg a Borssal Eszter, aki három szerepben is brillírozik színészként a Semmi konferenciában, amit ő maga rendezett. – Ha például közösen próbálunk, akkor utána az autóban még fél órán át arról van szó, míg vissza­zökke­nünk ma­gunkba, ennek van egy természetes dinamizmusa.

A szerelmespár életében teljes a harmónia, a jövőt tekintve pedig konkrét elképzeléseik vannak: Eszter úgy véli, gyermekük kék szemű lesz és fiú.

– Nagyon klassz gyerekünk lesz – állapította meg András. – Eszternek határozott képe van arról, hogy miként lesz egy gyerekből normális felnőtt. Szerintem azért lehetnek meglepetések, sokféle gyerek van, és nem mindenkire lehet ugyanazt a receptet ráhúzni. Az viszont biztos, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy a szüleit ne tétova, bizonytalan alakoknak lássa, hanem olyanoknak, akik pontosan tudják, mit és hogyan akarnak csinálni, és ké­pesek szeretettel teli légkört biztosítani neki. Ezenfelül az, hogy szigorú vagy kevésbé szigorú a szülő, teljesen mindegy.