Celeb

Lombikbébivel lepheti meg volt felesége Rippelt

D. A.

Létrehozva: 2017.03.24.

Rippel Ferenc exfeleségének, Viviennek négy éve van arra, hogy eldöntse, felhasználja-e azokat a Rippel által megtermékenyített petesejteket, amiket együtt fagyasztattak le, amikor még egy pár voltak.

Amilyen fiatal, olyan sok kihívás elé állította az élet Vivient azért, hogy anya lehessen. Megjárta a poklot, amikor az orvosok közölték vele, hogy petefészekrákban szenved, ezért mindkét petefészkét el kell távolítani. 

Krisztofer, a csoda

Párja, Rippel Ferenc végig fogta a kezét, támasza volt, a kemoterápia után pedig minden követ megmozgattak, hogy közös gyermekük szülessen. 

– Komoly tortúra volt mindenkinek. A nagynénémet és en­gem is gyógyszereztek, hogy összehangolják a menstruációnkat, hogy aztán a tőle levett petesejtet be tudják ültetni a pocakomba. Akkor fagyasztattuk le a többi embriót. A baba, Krisztofer, akinek biológiai apja Feri, makkegészségesen jött világra, csodájára járt mindenki – idézi fel boldogságukat Vivien.

A fiatalasszony kálváriája azonban nem ért még véget. Vivien a Story magazinnak elárulta, sokszor elgondolkozik azon, milyen jó lenne kisfiának egy kistestvér, de ez az ő esetében nem egyszerű. 

Lefagyasztott élet

Az újabb babavállalásra négy éve van, a döntést pedig volt férjével, Rippel Ferenccel kell meghoznia, mivel biológiailag és jogilag ő az apa. Ami – gondoljunk csak bele – nagyon faramuci helyzet, hiszen több mint három éve szakítottak. Most ugyan mindketten egyedülállóak, de ki tudja, hol és kivel élnek évek múlva. A helyzetet bonyolítja, hogy Viviennek mondhatni Feri az egyetlen esélye arra, hogy legyen még egy gyermeke, mert az újfajta orvosi eljárások ha­zánkban még gyermekcipőben járnak. 

– Két éve nem beszélek a magánéletemről, ha Vivien be­szélt erről, akkor kérdezzék őt – hárította el kérdéseinket az erőművész.

Egyetlen esély

– Azért nem lehet másik férfitól gyermekem, mert szükségem van petesejtre. Itthon a törvény szerint csak egyenesági rokon adhat, aki 35 év alatti, és szült már egyszer. Csak a nagynéném jöhetett szóba, aki hat évvel ezelőtt töltötte be a 35-öt, amikor segített ne­künk, ma már ő sem adhatna. Ferivel (és a nagynénémmel) tizenegy embriónk van lefagyasztva. Az intézet tíz évig tárolja őket, aztán döntenünk kell a sorsukról: újra vállalunk gyereket, megsemmisítik őket, felajánljuk kísérletekhez, vagy anonim módon meddő pároknak ajándékozzuk – kezdte Vivien, de az utóbbit elképzelni sem tudja, mert mi van, ha a fia hazahoz egy lányt, és aggódhat: vajon nem az édestestvérével randizik?

– Ferivel szoktunk poénkodni azon, hogy neki sincs senkije, nekem se, mi lenne, ha lenne még gyerekünk, de aztán elnevetjük magunkat, hiszen szürreális helyzet lenne. A válás után is jóban maradtunk, olyanok vagyunk már egymásnak, mint a testvérek. Tudom, hogy a fiamnak jó lenne egy testvér, de nem tudom, mi lenne a legjobb döntés – tépelődik Vivien. – Senki nem látja ezt a helyzetet nálam reálisabban, de így is tanácstalan vagyok. Örülök, hogy van még négy évem kitalálni, mi legyen.

CSUKLÓBÓL PETESEJT

Vivien petefészkeit kiműtötték a testéből, ám egy új magyar megoldással akár saját petesejtje is lehet. A fiatal anyuka azonban ódzkodik ettől.

– Úgy tudom, Amerika után már itthon is csinálnak olyat, hogy lefagyasztott petefészekszövetet ültetnek a csuklóhoz, és a bőr alatt stimulálják egészen addig, amíg petesejt lesz. Nekem anno két orvos javasolta, hogy fagyasszunk le petefészekszövetet, mert ki tudja, mire lesz jó. Hazánkban az elsők között voltam. Most azt mondom, nem tudom elképzelni ezt a megoldást – mondta el a Borsnak Vivien. 

Ingyen is elérhető

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a lombikbébi-kezeléseket minden egészségbiztosítással (taj-kártyával) rendelkező pár számára öt alkalommal teljes mértékben finanszírozza. 

A lombikbébi-kezeléshez szükséges gyógyszerek pedig jelentős része hetvenszázalékos támogatással kapható. Ám, ha a pár olyan klinikát választ, amely nem áll szerződésben az OEP-pel, akkor a költségek akár a 3–400 ezer forintot is elérhetik, a gyógyszeres költségek pedig 50–100 ezer forintra rúghatnak alkalmanként. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714091112
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714091112
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163148_auto_resized.jpg
travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163306_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a gyermekedről szól vagy rólad?!” – Majka olyan születésnapi bulit rendezett kisebbik fiának, ami sokaknál kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja