Liam Neeson abbahagyja

Nyugdíjba megy az akciófilmek megkerülhetetlen alakja. Liam Neeson már idősnek tartja magát a műfajhoz.

Nyugdíjba megy az akciófilmek megkerülhetetlen alakja. Liam Neeson már idősnek tartja magát a műfajhoz.

„Túl öreg vagyok az akciófilmekhez”, állítja Liam Neeson. A 2008-ban indult Elrabolva című filmek sztárja rendre komoly szerepeket kapott, sokszor kellett kemény fiút alakítania, s ebbe már belefáradt. Sőt, el sem akarta kezdeni.

– Mindig komoly összeget fizettek nekem ezekért – magyarázta az ír színész a Torontói Filmfesztiválon, miért vállalta el az eddigi akció-, és thriller szerepeit.

Neeson korábban azt nyilatkozta, nem hitte, hogy sok emberhez eljut az Elrabolva című film, azt pedig végképp nem, hogy két folytatást is kap. A trilógia végül 238 milliárd forintos bevételt hozott a készítőknek.

– Most már úgy vagyok vele, hogy: srácok, hatvan-kib*szott-öt éves vagyok – fakadt ki Neeson. – Persze a nézők azt mondják majd: ugyan már…

Liam nagyon okosan még időben közölte a rossz hírt: nem akarta, hogy rajongóinak egyik pillanatról a másikra kelljen elbúcsúzniuk kemény fiús énjétől. Két film ugyanis még van a tarsolyában. A jövőre debütáló Hard Powdert már leforgatta: itt egy hókotró-sofőrt alakít, aki hogy, hogy nem, drogdílerekkel kerül szembe. A másik, The Commuter című filmben pedig egy bűnügybe keveredő üzletembert játszik.

Ezek után Liam, szíve szerint csak drámai szerepekben mutatkozna.