Készítsünk téli vitaminbombát céklából

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 26. 15:00
Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet!
Ez egy rendkívül ízletes, szezonális céklasaláta, amely ráadásul még hihetetlenül egészséges is. Nézzük, hogyan készül!

Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet!

A leveles zöldségek, a dió és a cékla is kiérdemelték a szuperélelem elnevezést, mivel magas az A-, C-, és E-vitamin tartalmuk; fehérje-, vas-, és omega-3 zsírsav összetevőik az egészséges ételek sorába emelik őket. Ha a diót kevés szójaolajban megpirítjuk, és úgy adjuk a salátához, főtt tésztához, még ízletesebb lesz az eredmény.

Vegetáriánusok céklasalátája

Hozzávalók:

  • 2 közepes, hámozott, nyers cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 csésze félbevágott dióbél
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz (vagy buzamentes tamari szójaszósz)
  • sötétzöld saláta levelek, például zsázsa, spenót, rukkola, petrezselyem, megmossuk és megszárítjuk
  • omlós kecskesajt (tetszőleges)
  • só, bors

céklás saláta

  • Állítsuk be 175°C-ra a sütőt. Vágjuk fel a céklákat 4-6 darabra, és óvatosan pirítsuk meg a darabokat egy evőkanál olívaolajban. Süssük a sütőben kb. fél órán át. Hintsük meg balzsamecettel. Főzzük még további tíz percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
  • A dió felét öntsük le a szójaszósszal, majd tegyük egy tepsibe. Süssük tíz percig a sütőben, amíg barnulni nem kezd. Vigyázzunk, nehogy odaégessük a diót.
  • Kevejük össze a céklasalátának való leveleket, morzsoljuk rá a kecskesajtot (el is hagyható), és adjuk hozzá a kihűlt diót és a céklát. Öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.