Lengyel lány miatt lépett le Balázs Fecó

Érints meg, Homok a szélben, A lány, akit szerelemmel nézhetek – egytől egyig romantikus dalok, melyek szerzője, előadója, Balázs Fecó sokszor a saját boldogságát, avagy csalódását énekelte meg. Azt mondja, ő is végigjárta a szerelem kötelező lépcsőit: volt rajongó ifjonc, elhagyott, volt elhagyó, rózsaszín ködben élő és meggyötört, szenvedő férfi is. Az átélt érzelmek mind hozzájárultak ahhoz, hogy értékelni tudja második felesége, Imola szerelmét, akit tizenhárom év ismeretség után, ötvenkilenc évesen vezetett oltár elé, kisfiukkal a karján.

A Neotonból kimaradozott a szerelme miatt

Szerelmi viszonyai általában úgy kezdődtek, hogy a lányok választották őt. De ne ugorjunk ekkorát az időben, elevenítsük fel azokat az éveket, amikor Fecót elő­ször perzselte meg a szerelem.

– Oh, hát én már az óvo­dá­ban is szerelmes voltam egy kislányba, aki na­gyon megtetszett nekem a far­sangi bálon – nevette el ma­gát kérdésünkre az énekes. – Mindig lángolt a szívem valakiért, de az első, em­lékezetes szerelem tinédzserként ért utol, talán tizenhét-tizennyolc éves lehettem. Akkor már a Neoton tagja voltam, és Lengyelországba utaztunk egy turnéra. Az egyik kon­certen belehabarodtam egy lengyel lányba. Még a csapatot is otthagytam egy időre, hogy a lány után mehessek. Elutaz­tam abba a városba, ahol lakott, és felmentem a la­ká­sára.

Imola lett az igazi

Fecó jelenleg boldog és harmonikus házasságban él feleségével, aki egy fiúgyermekkel ajándékozta meg. Az énekes több szívműtéten esett át, jelenleg is kímélnie kell magát. Imola kitartó és támogató szerelme nélkül a munkamegvonást is csak nagyon nehezen tudná elviselni. Fecó orvosa havi két koncertet engedélyezett, melyből áprilisban az egyik az Erkel Színházban, 10-én tartandó Szűcs Judith jubileumi koncert lesz, ahol szerelmes dalokból sem lesz hiány.

Fecót az ujja köré csavarta az ifjú hölgy, így a Neotonnak néhány koncertet nélküle kellett megtartania, de az idősebb tagok sem voltak ma született bárányok, megértették, nem haragudtak sokáig a szerelmes Fecóra. Az énekes a lány nevét nem, de néhány érdekességet még elárult kapcsolatukról. – Sajnos nem igazán értettük egymást. Mutogattunk, és egy-két szót mindketten tudtunk angolul, de ez semmire sem volt elég. Úgy mondanám, mi a szerelem nemzetközi nyelvén kommunikáltunk. Nem is tartott sokáig a dolog – sóhajtott Fecó. – Visszatértem a zenekarhoz, leveleztünk, aztán pár hónap után megszakadt a kapcsolatunk. A szenvedést pedig egy másik szerelem orvosolta, ez később is így volt.

Általában a lányok választották a zenészt és nem fordítva © Bánkúti Sándor