Legyőzte a titkos kórt Fekete Laci

Fél kézzel emelgeti Nótár Maryt A Nagy Duettben Fekete László. Orvosai szerint genetikai csoda, alig két hónapja épült fel ugyanis titokzatos betegségéből. Pontosabban a szervezete gyógyította meg magát.
Fél kézzel emelgeti Nótár Maryt A Nagy Duettben Fekete László. Orvosai szerint genetikai csoda, alig két hónapja épült fel ugyanis titokzatos betegségéből. Pontosabban a szervezete gyógyította meg magát.

A mai napig nem tudni, milyen kór támadta meg Fekete Lászlót három évvel ezelőtt. Az izomember épp ezért nem is kapott megfelelő orvosi kezelést, mégis meggyógyult. A vasember sokáig nem mondott el mindent az izmait sorvasztó rejtélyes betegségről, mivel a testéből, irdatlan erejéből él. Lapunknak azonban részletesen beszámolt a kórról és csodás gyógyulásáról is.

Az erőember a róla elnevezett László Classic világbajnokságra készült, amikor egy könyöksérülés után sorvadni kezdett a bicepsze. – Egyik napról a másikra legyengült a kezem. Azt vettem észre, hogy egyre nehezebben bírom felemelni azokat a súlyokat, amiket előtte könnyedén felkaptam – mesélte el lapunknak kálváriáját A Nagy Duett alkalmi énekese.

– Pihentetnem kellett volna a kezem, de én ráedzettem. Óriási traumadózisokat kapott a karom, aminek az lett a következménye, hogy este tízkor a nyakamba akasztották az aranyérmet, egy óra múlva pedig már a bal kezemmel kellett a kormányra tennem a jobb karomat. Otthon még a literes tejet sem tudtam betenni a hűtőbe, és a másfél kilós kutyánkat sem bírtam felemelni. Az edzésen emelgetett 4-5 mázsás súlyoktól lerongyolódott a karom, versenyképtelenné váltam.

Amilyen rejtélyes volt a jelenleg a TV2-nél vitézkedô örökös Toldi-bajnok betegsége, olyan titokzatos volt a gyógyulása is. Fekete László, aki pár hete mondhatja magát újra tökéletesen egészségesnek, állítja, hogy szervezete öngyógyító képességének köszönheti csodás újjászületését: sejtjei visszaépítették elsorvadt izmait. Az orvosok tanácstalanul széttárják a karjukat, és genetika csodát emlegetnek.

– Másfél évig szenvedtem műtétek és gyógyszerek nélkül, mert nem tudták megállapítani, mi a bajom. Közben olyan szörnyen visszaesett a teljesítményem, hogy képtelen voltam megmozdítani azt a százkilós kőgolyót, amivel elméletileg az unokámnak rugdalok kapura. Tudat alatt viszont éreztem, hittem, hogy a szervezetem majd meggyógyítja önmagát. Így is történt!

– Egyszer csak érezni kezdtem, hogy visszatér belém az erő, és elindult egy eszméletlenül lassú fejlődés, fokozatosan visszaépültek a sejtjeim. Szép fokozatosan edzettem, fél év után értem el a régi izomzatom hetven százalékát, 2013 végére sikerült visszanyerni a régi énemet, pár hete teljesen egészséges vagyok – számolt be gyógyulásáról az erőember.

– Tíz évvel ezelőtt az orvosok már megállapították, hogy genetikai csoda vagyok. Volt türelmem a gyógyuláshoz. Ma már olyan formában vagyok, hogy nevezhetnék bármelyik versenyre, biztosan dobogós helyen végeznék.

Világbajnok család

Fekete László az egész családját megfertőzte a súlyok emelgetésével. Olyannyira, hogy mindhárom fia letette már a névjegyét a sportág világversenyein.
– Lackó fiam kezdett először próbálkozni ebben a sportágban, aztán addig edzegetett, hogy ma már ötszörös világbajnok. De a másik két fiamra is büszke vagyok, mert Miklós háromszoros világbajnok, Ricsi pedig világbajnoki bronzérmes.

– Az amerikai erőember-szövetségtől pedig két évvel ezelőtt megkaptuk a világ legerősebb családja kitüntetést. Annyira ügyesek a fiúk, hogy Laci és Miklós tavalyelőtt Franciaországban, tavaly pedig Angliában megnyerte a csapat-világbajnokságot – büszkélkedett a csolnoki izomember.