Celeb

Lecsúsztak: Kozsó limuzinnal járt, most 30 milliót követelnek rajta

Török Hanna

Létrehozva: 2014.02.09.

Csillogás, nők, siker, temérdek pénz, ismertség, könnyen jött barátok. Mindez a sztárok sajátja. A népszerűség felemeli őket, ám a magasból óriásit lehet zuhanni. Egyesek kilábalnak a bajból, mások sorsa azonban hamar kilátástalanná válhat.

Kozsó: tetemes adósság

Kozsó, alias Kocsor Zsolt az utóbbi években az egyik pénzügyi válságból esik a másikba. Míg korábban egy társasház lakói követeltek tőle több millió forintos közösköltség-elmaradást, addig Kozsó 30 millió forintos adósságát most egy bank kívánja végrehajtással behajtani. A szomorú szamurájt igencsak elkényeztették rajongói. Sikerei csúcsán hozta létre sajátos hangulatú teázóját, amerikai limuzinnal járt koncertezni – igaz, ezt a vám meg nem fizetése miatt négy éve elvette tőle a hivatal. 

Most Kozsó inkább hallgatag szamuráj, helyette dr. Újvári Zoltán ügyvéd közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy a dolgok rosszra fordulásának az énekes 2011-es agyvérzése az oka: „Onnantól kezdve nem tudott teljes erővel dolgozni, és megcsúszott a törlesztéssel. A bank felmondta a szerződését, és most egy összegben követeli a felhalmozódott adósságot. Folyamatosan tárgyalunk, reményeink szerint helyreállítjuk a szerződést, és Kozsó az új szerződésben leírtak szerint fizet majd”. 

Növényi: rögös úton

Növényi Norbertre is alaposan rá jár a rúd. Először egy 420 milliós csalás kapcsán hallgatta ki őt a rendőrség, ám a Moszkvában (1980) olimpiai bajnokságot nyert birkózó – elmondása szerint – már nem volt a cég alkalmazottja, amikor az adóhátralék keletkezett. Később az ő nevét aláhamisítva rendelt meg és vett fel valaki 18 millió forint értékben árut, aminek az árát, házára pénzügyi lakatot téve, rajta kívánja behajtani a károsult cég.

„Ha annyi pénzt elcsaltam volna, amennyivel vádolnak, akkor Mercedesszel járnék, nem Suzukival, és Hawaiin laknék, nem pedig egy osztott telken, egy házrészben” – nyilatkozta Növényi, aki, bár elismeri, rendkívül nehezen teremti elő a család megélhetéséhez szükséges javakat, határozottan visszautasítja, hogy földönfutó lenne.

Növényi Norbertnek volt honnan nagyot zuhanni: birkózásban olimpiát nyert, más küzdősportokban is szép sikereket ért el, emellett még színészkedett is – hozva a szerethető bumfordi figurát. Sok más celebbel ellentétben azonban ő legalább a bajban sem menekült el a nyilvánosság és a kérdések elől, talán ezért is őrizte meg az emberek szimpátiáját még akkor is, amikor megvonták tőle a 250 ezer forintos olimpiai járadékát.

Som: lejtmenet

A Piramis együttes igazi állócsillag volt a magyar rockzene egén. A csillogásból, a rajongók szeretetéből, a siker hozta pénzből bőven jutott a banda alapító tagjának, Som Lajosnak is, aki igazi fenegyerekként mindent megtett azért, hogy a jól felépített karrier szilánkokra hulljon. Bejárta a poklok útját, elsősorban káros szenvedélyei következtében egyre lejjebb csúszott; volt olyan lap, amely már arról cikkezett, hogy a lerobbant egykori Piramis-sztár „elindult az utolsó útja felé”.

Amint a Bors megtudta, Som az utóbbi hónapokban abszolút absztinens, és mivel most nem iszik, ezért a kondíciója, valamint hangulata is jelentősen javult, és nyár körül talán elhagyhatja azt a 14. kerületi szociális otthont, amely most szállást biztosít a számára. „Lehet, hogy meglepő, de Lajos továbbra is az a karizmatikus egyéniség, aki, bár vágyik a jó szóra, ma már nem szívesen nyilatkozik, mert sokszor jelentettek meg róla valótlanságokat” – mondja a zenésztárs, barát, Németh Nyiba Sándor, aki verset is írt a reményei szerint lassacskán ismét magára találó zenészhez.

Sztárügyvéd adósságspirálban

Társadalmi, szakmai és anyagi téren egy­aránt a legmagasabb csúcsokon járt Ruttner György, akit nem véletlenül neveztek sztárügyvédnek, hiszen megannyi hírességet védett a különböző ügyekben – talán elég, ha csak Stohl Andrást, Kovács Lázárt vagy Damu Rolandot említjük. A négygyermekes (valamennyien lányok) ügyvéd 1997-ben építette a kisebb erődítményhez hasonlatos, rusztikus Ruttner-farmot, amelytől az utóbbi években közel 300 milliós áron igyekezett megszabadulni, ám amelyet – ezt lapunk írta meg először – a hatóságok 60 millió forint értékben zároltak.

Az intézkedést az a két férfi kérte a hatóságtól, aki ügyvédi visszaélés miatt feljelentést tett a jogász ellen, aki az utóbbi években adósságspirálba került. Érdekesség, hogy egy lapunknak korábban adott interjújában Ruttner a következőket mondta a kérdésre, miszerint a sok bűn nem szennyezi be a lelkét: – Az orvos is műt, gyógyít. Tőlünk nem azt várják el, hogy lelkileg is belemerüljünk, hanem, mint az orvostól, hogy egy adott esetben segítsünk. Ez éltet, imádom a munkámat, csodálatos szellemi kihívás minden ügy, ráadásul, amint mondtam, egy remek csapat vesz körül. Nem érzem, hogy mindez beszennyezné a lelkemet.

Boros a tartalékait éli fel

Lapunk azt tudakolta Boros Lajostól, hogy anyagilag nem küldte-e a padlóra, hogy a Bumeráng véget ért. „Megtanultam ismét szerény lenni” – mondta a Borsnak a rádiós, aki egyelőre tartalékaiból él ugyan, ám nem feledkezik meg a rajongóiról sem: „Egyrészt szerencsére sok meghívásnak kell eleget tennem, Vogával kétnaponta felteszünk egy-egy frissen készített hanganyagot, amit a Facebookon több tízezren hallgatnak meg". De hamarosan jöhet a nagy dobás, hiszen Boros egy egészen új, közösségi rádiós műsor megvalósításán dolgozik.

Csollány kilábalt

A házvásárlása után hitelcsapdába esett olimpiai bajnok tornászt, Csollány Szilvesztert az mentette meg, hogy két évre Izlandra tudott szerződni edzőként. Most már hazatért, ismét Sopron mellett lakik, és ha nem is könnyen, de képes törleszteni a hitelét. 

Boy George: szétesve

Az anyagi csőd a világsztárokat is elérheti. A nyolcvanas évek popzenéjének egyik ünnepelt csillaga volt a női ruhákban és extrém sminkben virító Boy George (eredeti nevén George O’Dowd), aki immár ötvenes éveiben járva, elhízottan és kopaszon – nem utolsósorban heroinfüggősége miatt – a társadalmi ranglétrán lecsúszva tengeti életét. Egy lepukkant londoni piacon árulja a pólóit, de volt, hogy közmunkásként néhány napra utcaseprőként kellett dolgoznia. 

Hihetetlen, de igaz: jelenleg fiával egy lakókocsiban él Pamela Andersson, aki több millió dolláros adótartozását ugyan rendezte, de továbbra is igen nehéz anyagiak között él. Hihetetlen, de az egykor 300 fős személyzetet, valamint kastélyokat, versenylovakat tartó hip-hopsztár, MC Hummer 13 milliós adótartozást halmozott fel, de a színész Burt Reynolds is elbukott, a hitelezôk elárverezték a villáját. 

Sajnos a sor hosszasan folytatható lenne, de a lista végén említsünk meg egy magyar származású színészt. Johnny Weismüller (aki ötszörös úszó olimpiai bajnok) a világ filmtörténetének egyik legünnepeltebb sztárja volt. A Tarzan-filmek világsikert hoztak a számára, ám öt házassága után teljesen elszegényedve halt meg.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161217_auto_resized.jpg
origo.hu

Kizárták a futamgyőztest, a McLaren pilótájának adták az első helyet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714064111
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162714_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162850_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja