Lajcsi: azért sem leszek öngyilkos!

Pszichológus kezeli, öngyilkosságtól féltik a hírek szerint – Lagzi Lajcsi mindenkit megnyugtat, nem kell félteni. Talán csak az bántja, hogy nem beszélhet. A Bors kérdéseire Lajcsi ügyvédje tolmácsolta a trombitaművész válaszait.
Pszichológus kezeli, öngyilkosságtól féltik a hírek szerint – Lagzi Lajcsi mindenkit megnyugtat, nem kell félteni. Talán csak az bántja, hogy nem beszélhet. A Bors kérdéseire Lajcsi ügyvédje tolmácsolta a trombitaművész válaszait.

Tíz nap! Az örökkévalóság. Tíz nap múlva Galambos Lajcsi születésnapját ünnepelheti. Öt­venöt éves lesz a Dáridó atyja, akinek a legszebb ajándék idén talán az lehetne, ha mindezt otthon, szerettei körében tehetné. Nem titok, erre van is remény: a hatóságok ugyanis január 24-ig helyezték előzetesbe Lajcsit, így – ha nem hosszabbítanak – akár kint is lehet.

Ugyan csütörtökön egy hetilap tényként közölte, hogy Lajcsit húsvétig bent tartják, sőt öngyilkosságától tartanak, de az előbbi hírt a hatóságok hivatalosan nem erősítették meg, sőt még nem is dönthettek, utóbbi tekintetében pedig maga Lagzi Lajcsi nyugtatja az érte őszintén aggódókat.

A Bors feltette kérdéseit a lopás és vesztegetés gyanújával előzetesben ülő művésznek, akinek válaszait ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián tolmácsolta. Lajcsi fontosnak tartotta elsők között leszögezni: kár érte aggódni.

– Soha nem volt öngyilkossági gondolata. Azt mondja, fontos feladata van az életben, fontos feladata van a családjával és a zenében is – közölte az ügyvéd, majd a közelgő születésnap és esetleges szabadulás kapcsán is beszélt. – Lajcsi sosem tartotta fontosnak a saját születésnapját, sokkal inkább a szerettei születésnapját, azok az igazán fontosak a számára. Ő az a típus, aki ajándékot adni és nem kapni szeret. Kislánya születésnapját is tőle távol kellett töltenie, de tizenhét szál vörös rózsát küldetett ébredésének reggelére.

A zenészt mindezeken túl csak egy dolog érdekli: mielőbb tisztázódjon körülötte a jelenlegi helyzet. Üzenetéből ugyanis az derül ki, talán sokkal egyszerűbb ez a hely­zet, tisztább ez az ügy, csak épp nem beszélhet. Nyilvánosan sajnos nem.

© © Muzsika TV

– Azt mondja, hogy az első és legfontosabb, hogy kiderüljön az igazság ebben az ügyben. Ő ugyanaz a Lajcsi, aki korábban, a TV2 fénykorában, a Dáridóban hárommilliós nézettséget produkált, és aki tavaly a szabadtéri koncertjein még tízezreket szórakoztatott a koncertjein. A vélt barátokkal kapcsolatban nem volt szerencséje, csak a múltban, de az elzártság annak tekintetében a segítségére volt, hogy a fontossági sorrendeket és az emberi kapcsolatait átértékelje – magyarázta dr. Fröhlich, majd utolsó mondataiból kiderült, hogyan is értékeli a helyzetét most Galambos Lajos:

– Sajátos helyzetéből fakadóan jelenleg csak jogi védelmet tud kérni. Arra sajnos nincs lehetősége, hogy személyesen is megvédje magát. A rengeteg támogatást azonban köszöni.