Lagzi Lajcsi a raboknak dáridózik szilveszterkor

Idén is lesz szilveszteri Dáridó: Lagzi Lajcsi a fehérvári börtön falai között zenélhet – tudta meg a Bors. Ráadásul gyermekei szerdán meglátogathatták szeretett apjukat.
Idén is lesz szilveszteri Dáridó: Lagzi Lajcsi a fehérvári börtön falai között zenélhet – tudta meg a Bors. Ráadásul gyermekei szerdán meglátogathatták szeretett apjukat.

Galambos Lajos ügyvédeinek kérelmét elfogadta a hatóság, így a két ünnep között a trombitaművész ismét láthatta a gyermekeit. Számára megkésve is a legszebb karácsonyi ajándék volt a tegnapi viszontlátás.

Munkatársaink dideregve ácsorogtak szerdán reggel a Fejér Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet előtt. Nem sokkal fél kilenc után fel is bukkant egy impozáns autó, amely tett egy kört az épület előtt, majd leparkolt a túloldalon.

© Fotók: Bors

Az anyósülésen Lajcsi feleségét, Galambos Boglárkát ismertük fel, a volánnál feltehetően a barátnője ült, aki a család hűséges segítője évek óta. A hátsó ülésről néhány pillanattal később előkerült Galambos Boglárka, Lajoska és Istvánka, a zenész gyermekei. Szemlátomást izgatottan várták a találkozót, hiszen most ünnepelhették együtt apjukkal a karácsonyt és a szilvesztert. Természetesen ajándékozásról szó sem lehetett, mivel a szigorú szabályok szerint se be, se ki nem vihettek semmit. Még a telefonjaikat sem. De feltehetően ezt most egyikük sem bánta, annak örültek, hogy két teljes órát lehettek az édesapjukkal. Egyszerre ennyi időt három hónapja nem töltöttek el a társaságában.

Még egy hónap bent

Lajcsit, a feleségét és egy másik férfit szeptember végén vették őrizetbe. Őket azzal gyanúsítják, hogy hosszú időn keresztül lopták a vizet, áramot az otthonukban és egy, a nevükhöz köthető tatai lakóparkban. Vesztegetés miatt is gyanúba keveredtek. Boglárka tizenkét nap után került szabadlábra. Lajcsiék előzetes fogvatartását január 24-ig rendelte el a bíróság.

Galambos Boglárka és barátnője már közel fél órával az idő lejárta előtt, fél tizenegy után visszaérkezett az épület elé. Közel háromnegyed órát kellett még várniuk a gyerekekre, akik csak negyed tizenkettő után léptek ki az épület vasrácsos kapuján. Szótlanul, de a találkozástól szemlátomást meghatottan siettek vissza édesanyjuk autójához, Lajoska szemében megcsillant pár könnycsepp is.

Munkatársaink szerették volna megkérdezni Boglárkát és a gyermekeket is élményeikről, de ők nem kívántak nyilatkozni.

Miután a család elhajtott, újabb – a zenész számára örömteli – hírekről értesültünk.

– A találkozó nagyon meghitt és megható volt, látszólag a gyermekek is egyre könnyebben viselik, hogy így van módjuk látni szeretett apjukat – mondta dr. Fröhlich. – Ami friss hír, és nagy örömet jelent Lajcsinak: engedélyt kapott arra, hogy szilveszter este bent, az intézetben zenéljen. Az igaz, hogy ez egy zárt körlet, de Lajcsi engedélyt kapott arra, hogy felhangosítsa majd a szintetizátorát, így remélhetőleg minden zárkában hallhatják a játékát – tette hozzá az ügyvéd.

Furcsa kimondani: a szerencsésebbek ezúttal Lajcsi cellatársai lehetnek, ők nem csak hallhatják, láthatják is a szilveszteri Dáridót, amely így idén sem marad el.