Celeb

Kulka János: Már közel az első fellépés

Munkatársunktól

Létrehozva: 2016.07.09.

<p>A levegőben lógott a szenzáció, ugyanis csak egy hajszálon múlott, hogy Kulka Jánost nem láthatták rajongói egy koncerten.</p>

Sokan reménykednek abban, hogy minél előbb láthatják a kedvenc, Kossuth-díjas színművészüket játszani, énekelni. És ez most csak egy icipicin múlt. Kulka Jánost közeli barátai hívták, hogy ha csak egy kicsit is, egy-két dal erejéig, de álljon színpadra. Próbálja ki, hogy mennyire bírja. János végül hosszas hezitálás után nemet mondott, pedig egészségi állapota megengedte volna, hogy barátai mellé álljon egy dal erejéig. Ám most más a helyzet. A színművészt életmentő műtétje óta nem láthatta a közönség. 

– János világ életében szemérmes ember volt, roppant kényelmetlenül érzi magát, ha mindenki őt bámulja úgy, hogy nem a színészi teljesítményére kíváncsi – magyarázta egy bizalmas barátja. – Sosem szerette az ilyesfajta felhajtást maga körül, most meg pláne nem. Éppen ezért a számára legnagyobb biztonságot nyújtó, kőszínházi körülményeket választja, ha elég erős lesz, hogy végigjátsszon egy darabot. Egyszercsak ott áll majd a színpadon, mintha mi sem történt volna. Most így tervezi a vissza­térést.

Kulka János áprilisban került kórházba, ahol még időben sikeres stroke-ellátásban részesült, az elzáródott agyi érből sikerült a véralvadékot eltávolítani. Acélosan küzdött, hogy jobb oldala újra tökéletesen mozogjon, úgy tudjon beszélni, ahogy a stroke előtt. A pszichológus, aki rehabilitációs intézményben is dolgozik, többek közt pont stroke-os betegekkel, úgy véli, a színművész jó döntést hozott.

– Az ilyen betegek fő problémája, hogy kiszolgáltatottá válnak, önértékelési dilemmáik vannak, ettől türelmetlenek lesznek – magyarázza Makai Gábor klinikai szakpszichológus. – Valószínűleg az állapotát ő is gyengeségnek éli meg, sérülékenynek érzi magát. Nem akarja, hogy sajnálják. Ellenkezőleg, azt szeretné, ha látnák benne az erőt. Visszamegy a színpadra, és ott helytáll. A bujkálásban van egyfajta félelem is, hogy nem tudja, mire számíthat a környezetétől. Ebben benne rejlik a sérülés lehetősége. Erősödni akar, ezért kerüli az ilyen helyzeteket. Szakemberként úgy gondolom, az a jó, ha fokozatosan mutatja meg magát. Neki fontos, hogy úgy kerüljön vissza a színpadra, ahogy lekerült onnan. Egy hosszú szünet után, ereje teljében áll vissza, mint színész. 

János láthatóan ezen az úton halad. Három hónap telt el azóta, hogy életveszélyes állapotban az intenzívre került. Azóta rendszeresen látni, ahogy sétáltatja középtermetű, golden retriever kutyáját. Megerősödve, mindenféle segédeszköz – járókeret, bot és segítség nélkül – bátran megy az utcán. 

A Katona József Színház évadzáró társulati ülésére, amin a betegsége miatt nem akart részt venni, rövid videoüzenetet küldött kollégáinak: „Nagyon köszönöm a biztatást. Jó nyarat kívánok nektek! Sziasztok!”A teátrum direktora, Máté Gábor úgy döntött, hogy János gyógyulásához igazítja a következő évad bemutatóit.

– A társulat és a vezetőség egyaránt úgy gondolja, megéri várni néhány hónapot a döntéssel, hogy újra együtt dolgozhassunk vele – állt a Katona közleményében. A Belvárosi Színházban két Orlai-produkcióban, az Amadeusban és az Ez a helyben játszik. Orlai Tibor is várja vissza Kulka Jánost, egyik darabot sem vették le a műsorról. Amint visszatér, azonnal játsszák.

Lehet, hogy ez előbb bekövetkezik, mint gondolnánk.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1713997818
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1713997818
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159382_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1713997818
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147642_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153682_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/n9XenTjt0iIAButK3nyiJgRYZA-mGnGzl45IjTJrCo8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1YzY1YjhmYmUyZTQ1NWRhYjA0MTZjODJhYmMxYTUy.jpg
KÜZDELEM

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese