Kövekhez menekül a baj elől Oszter Sándor

Számos állami kitüntetés birtokában, negyven évnyi színészi karrierrel a háta mögött szinte csak a balhéiról lehet olvasni. Jellemző, hogy ismét bírósági épület előtt beszélgetünk Oszter Sándorral, aki most éppen egy befolyással való üzérkedés miatt vádlott. A művészen nem látszik, hogy ideges lenne, elalszik majd’ minden tárgyaláson.

Pedig lenne miért szorongania. 2014 februárjában az autójával letarolta egy pesti bevásárlóközpont parkolójának oszlopait. A rendőrség szerint ittasan vezetett. 2017 áprilisában ittas vezetésen kapják a feleségét is. 2017. június 2-án Failoni Donatella balesetet szenved az otthonukban, kertészkedés közben. Családi gondok is napvilágra kerülnek: Oszter Sándor nem tudja elfogadni lánya, Alexandra választottját.

A színész rendületlen nyugalommal viseli a csapásokat. Mi lehet a titka?

Rossz passzban van a színész, de a kívülálló nemigen látja idegeskedni © Kecskeméti Zoltán

– A nagyanyám a következőket mondta: fiam, ha elesel, fölállsz, fölteszed a koronádat a fejedre, és tovább mész! Addig kell harcolni, amíg él az ember – harsogja jól ismert baritonján. – A problémák ellenére is az életem hídját építem tovább. A rossz dolgokkal nem akarok foglalkozni. Ott tudok lazítani, ahol a természet kezdődik. Kavicsokat, köveket gyűjtök. Nincs két egyforma, ha nem gyűjtöttem össze öt tonnát, egy darabot sem! Mindegyik különleges, mert már megérintettem őket. Én abban hiszek, hogy amit az ember megérint, abból tanul. Amit csak odaömlesztenek elé, abból nem.