Kovács Patrícia először a válásáról: El akarok kezdeni úgy a semmibe egy életet

Hét év házasság után, megtartva a barátságot vált el egymástól a színésznő és Gusztos Péter korábbi országgyűlési képviselő. A páros egyik tagja sem részletezte eddig a szakítás okát, a csendet a színésznő törte meg.
Hét év házasság után, megtartva a barátságot vált el egymástól a színésznő és Gusztos Péter korábbi országgyűlési képviselő. A páros egyik tagja sem részletezte eddig a szakítás okát, a csendet a színésznő törte meg.

Meglepő őszinteséggel tárta ki a szívét a NőComment című rendhagyó talkshowban Kovács Patrícia színésznő, aki Hadas Kriszta, Ábel Anita, Tatár Csilla, László Nicole, Till Attila és Liptai Claudia társaságában szórakoztatta hétfőn este a nagyérdeműt. A mindeddig ismeretlen, színpadra álmodott női csevej műfajú beszélgetésen több témát beszélnek át a szereplők, ezek között merült fel az elengedés gondolata, amiről Patrícia így beszélt a MOM Kultban.

„Az, hogy valakihez kötődöm, azzal már tele van a padlás” © Végh István

– Most nyáron véget ért a házasságom és kicsit gondolkodtam azon, hogy a feminizmus témában mondjak-e valamit...rám mindig az volt jellemző, hogy kapcsolatfüggő vagyok. A szerelmeim gyakorlatilag egymásnak adták a kilincset. Mindig volt mellettem egy férfi és azt éreztem, hogy mindig valakinek vagyok a valakije – magyarázta Patrícia, majd így folytatta:

Nagy szerelem volt az övék

Kovács Patrícia és Gusztos Péter 2008-ban szerettek egymásba, 2010 nyarán házasodtak össze. A lánykérés különlegesre sikerült: késő este kutyasétáltatás közben Péter pár percre eltűnt, majd egy üveg pezsgővel került elő, kutyájuk, Károly nyakörvén pedig két karikagyűrű lógott. A színésznő igent mondott Péternek. A házasságuk botrányoktól mentes volt, két évvel a válásuk előtt ugyan érezték, hogy szakításra kerülhet sor közöttük, és sokat küzdöttek egymásért. Végül mégis a különválás mellett döntöttek.

– Valakinek a színésznője, a rendezőnek a színésze, a gyerekem anyja, a férjem felesége voltam, és eljött egy pont amikor azt éreztem, hogy állj! Én akkor most csak saját magamért akarok élni. El akarok kezdeni úgy a semmibe egy életet, hogy nem mástól várom a segítséget vagy a biztonságot.

A színésznő komoly bátorságról tett tanúbizonyságot azzal, hogy kilépett egy házasságból, hiszen egy pici kislány, Hanna Lujza édesanyja. Nyilvánvalóan nem egyszerű édesanyaként, színésznőként és immár egyedülálló nőként is megállnia a helyét, de Patríciából árad a vagányság és az életigenlés.

Az egyik legelső közös kép róluk egy sporteseményen. Sokáig álompárnak számítottak © DFP

– Azt érzem, hogy szükségem van a magányra és hogy sokkal több leszek, megerősödöm ha egyedül is megállom a helyem a világban – mondja az estén Patrícia.

Politikus és színésznő együtt

A világtörténelemben számos olyan szerelemről tudunk, ami politikus és színésznő között lobbant lángra. A leghíresebb páros nyilván Marilyn Monroe és John F. Kennedy amerikai elnök voltak még akkor is, ha ők – az ismert körülmények miatt – nem házasodhattak össze.

A volt francia elnök, Nicolas Sarkozy azt a Carla Brunit vette feleségül, aki nem csak színészkedik, de dalszerző és énekes is egyben. Akkoriban sokat bírálták Sarkozyt, hogy az ifjú Bruniért elhagyta a családját, de látván harmonikus viszonyukat, végül elfogadta a francia közvélemény az új kapcsolatot.

Berecz János, a volt MSZMP politikusa a nyolcvanas években a gyönyörű színésznőt, Sáfár Anikót vette feleségül. Harmincegy éve élnek együtt.