Kösem szultána lepipálja Hürremet

Rekordösszegből forgatták az új török tévésorozatot, amelynek készítői ígérik: a Szulejmánnál is izgalmasabb lesz.
Rekordösszegből forgatták az új török tévésorozatot, amelynek készítői ígérik: a Szulejmánnál is izgalmasabb lesz.

Örülhetnek a Szulejmán-rajongók: nem maradnak török sorozat nélkül. Hürrem után Kösem szultána életét követhetik nyomon. Ki volt Kösem? A török történelem egyik legnagyobb vezetőnôje. A készítők az I. Szulejmán utáni időkbe kalauzolják el a nézőket, hogy megismerjék a szultána pikáns részletekben gazdag, izgalmas életét.

A nézők számára már jól ismert színésznő alakítja Kösemet: Beren Saat, aki a Tiltott szerelem című sorozatban szerepelt. Fiatalkori énjét pedig Anastasia Tsilimpiou játssza.
A szeptember 13-án induló TV2-sorozat igazi vetélytársa a dél-amerikai szappanoperáknak és a latin-amerikai telenovel­láknak. A török producerek büszkén beszéltek arról, hogy óriási költségvetéssel dolgoztak, a képi világ pedig inkább filmszerű, már csak ezért is megéri nézni.

– Óriási élmény volt forgatni ezt a sorozatot – kezdte a főszereplő, Beren Saat. – Sok mindenre megtanított a karakterem, de nem szeretném lelőni a történetet, ezért csak annyit árulok el, hogy sorsfordító volt az életemben. Minden részt végignéztem, valami csodálatos a képi megjelenés – magyarázta a színésznő.

A történet főszereplője Nasia, egy 13 éves görög lány, aki békésen él egy szigeten. Egy róla készült festmény a Topkapi palotába kerül, és az újonnan trónra kerülő szultán, Ahmed beleszeret. A lányt a palotába viszik Ahmed trónra lépési ajándékaként. A szultán kedvence lesz, és ettől kezdve a viszályok középpontjába kerül. Később Kösem szultánaként elismert, óriási befolyású asszony válik belôle.