Kopasz énekesnő és más furcsaságok is lesznek az idei Dalon

Furcsa összefonódások, meglepő fordulatok és titokzatos előadók A Dal színpadán január 23-án! A Bors összeszedte a legérdekesebb tényeket az Eurovíziós Dalfesztivál hazai szereplőiről.
Furcsa összefonódások, meglepő fordulatok és titokzatos előadók A Dal színpadán január 23-án! A Bors összeszedte a legérdekesebb tényeket az Eurovíziós Dalfesztivál hazai szereplőiről.
1. Tóth Andi véletlenül került be

Amikor kihirdették a harminc döntős produkciót, Tóth Andi nem volt az előadók között. Mára azonban ő is az indulók közé került, Berkes Olivér ugyanis inkább duettet visz színpadra a Seven Seas című dalához, amihez Andit kereste meg. Így könnyen lehet, hogy a Voice-t is megjárt fiúval ő képviseli majd hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

– Nem ismertem Olivért korábban, ezért én is meglepődtem, hogy felkért. De amikor meghallgattam a dalt, rögtön megfogott a hangja – mondta az X-Faktor-győztes Andi.

2. Egy kiadó – négy énekes

A kisebb kiadóknak csak egy dallal és egy énekessel sikerült bejutniuk a műsor középdöntőjébe, ám a Mistral lemezkiadó NÉGY előadót is indít az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjén. A részben hazai tehetségkutatókból kikerült előadókat menedzselő cégtől Kállay-Saunders András, Singh Viki, Gáspár Laci és Fehérvári Gábor Alfréd indul, akik közül két éve Kállay-Saunders már ki is jutott az akkori koppenhágai döntőbe.

3. Új tűzzel indul Tolvai Reni

Fire – ez a címe Tolvai Reni idei versenydalának, és pontosan ugyanezzel indult tavaly az énekesnő Ív is.

– Teljesen véletlen, hogy azonos a cím, de mivel egy teljesen más hangulatú és mondanivalójú dal, nem gondolom, hogy illene összehasonlítani a kettőt – magyarázta Reni sajtósa. Ám idén is a zsűri dönt, és kiderül, a mostani tűz vajon jobban elnyeri-e Frenreisz Károly, Zséda, Pierrot és Both Miklós tetszését.

4. Kopasz énekesnő lép színpadra

Bár nyáron még hosszú tincsekkel élvezte a napsütést és állt színpadra dalaival Török Jázmin, A Dal középdöntőjére már haj nél­kül jelentkezett. A titokzatos énekesnő kopaszságának oka egyelőre ismeretlen, mivel a műsor sajtótájékoztatóján sem jelent meg, és eddig nem sikerült utolérnünk. Jázmin a Po­wer of Love című nótával próbál majd szerencsét.

5. Pély Barna a felfedezettje ellen is küzd

Pély Barna B the First nevű zenekarával indul a versenyen, ám egy olyan énekesővel kell összecsapniuk, akit 2013-ban Székesfehérvár legjobb hangjának választott Pély. Az énekes ugyanis benne volt a vidéki verseny zsűrijében, így az ő döntése is hozzájárult, hogy a 19 éves lány A Dal műsorába kerülhessen.