Koncz még nem állhat színpadra

Koncz Gábor gerincsérve után még lábadozik, egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza az Újszínház színpadára – írja a Blikk. A Kossuth-díjas művészt még tavaly év végén kellett megműteni gerincsérvvel, a beavatkozás miatt természetesen le kellett mondani fellépéseit. Koncz akkor még optimista volt, azt nyilatkozta, hogy a rehabilitáció hat hetet vesz majd igénybe, és így akár már januárban ismét színpadra állhat.

Nos, a Blikk cikke szerint még várnia kell a színházszerető közönségnek Koncz visszatérésére.

„Voltam benn a napokban a színházban, egy próbát néztem meg. Kerényi Imre rendező azonban azt mondta nekem, rám most egy olyan főszerep vár, aminek az van írva a forgatókönyvébe, hogy gyógyulás. Így most teljes mértékben az egészségemre koncentrálok” – mondta Koncz Gábor, aki aktív pihenéssel akar regenerálódni.

„Nem tétlenkedem, olvasok, tanulok, járkálok. Igyekszem aktív maradni, és mindig csinálni valamit. Én ezzel gyógyulok” - nyilatkozta a 78 éves színészlegenda. Koncz szerepeit kollégái átvették, a Béres című darabban Mihályi Győző játssza a főszerepet, A funtineli boszorkány Tóderikjét és Az áldozat előadásaiban IV. Béla királyt Szakács Tibor alakítja a művész teljes gyógyulásáig.