Celeb

Koltay filmre vinné Zalatnay életét

ozs

Létrehozva: 2017.03.17.

Cini bakancslistáján hosszú évek óta szerepel egy megvalósításra váró tétel: mozgalmas életét filmre vigyék. Állítja, tele van olyan sztorikkal, amikről még nem hallottunk.

70 éves lesz

Duplán jubilál idén Zalatnay Sarolta: 55 éve ragadott először mikrofont, és decemberben lesz hetvenéves. Az énekesnő régóta dédelgetett álma, hogy egy mozgalmas zenei karrierjéről és botrányoktól sem mentes magánéletéről készülő zenés nagyjátékfilmben szerepeljen. Egyelőre azonban nem tapossák egymás lábát a filmben fantáziát látó pénzügyi befektetők, ezért Cini egy tévésorozat ötletét sem veti el.

– Nyilván a nagyjátékfilm lenne a legjobb, azonban óriási költségvetése van. A dokumentumfilm olcsóbb, de nekem az túl komoly. Aztán felmerült, hogy úgyis olyan dolgokon mentem keresztül, akár egy szappanopera-szereplő, így el tudnám képzelni, hogy tévésorozatként lássam vi­szont az életemet valamelyik tévécsatornán – kezdte az énekesnő. – Le­het, hogy nem ak­kora durranás elsőre, de nem is olyan magas a költsége. Nyugaton ez már bevált, bevett szokás: megcsinálnak egy tévésorozatot, és ha nagyon jól sikerül, akkor összeraknak belőle egy nagyfilmet, úgyhogy ez a film egyelőre a tervezés fázisáig jutott csak – magyarázta Zalatnay.

Menj Vajnához!

A legnagyobb probléma, hogy nem haraptak rá a szponzorok Cini ötletére. Pedig az énekesnő néhány évvel ezelőtt már futott egy kört.

– Valamikor korábban már volt egy forgatókönyvem is. Még Koltay Gáborral is beszéltem. El is indult akkor valami, de aztán megállt az egész. Valószínű, ott is a pénzügyi befektetőkkel volt a gond. Én meg erre már kevés vagyok olyan szempontból, hogy nem tudok és nem is akarok semmilyen pénzügyi dolgokkal foglalkozni – szögezte le Cini, hozzátéve, hogy akkor lenne a legboldogabb, ha egy producer meglátná a filmben az üzletet.

– Persze minden második kérdés ilyenkor az, hogy miért nem megyek Vajnához. De miért én menjek? Menjen egy iroda, aki eljár az ügyben. Tudom, és biztos vagyok benne, hogy ez egy jó üzlet lenne mindenkinek – morfondírozott.

Rocktörténelem

Bár finanszírozási problémák miatt egyszer már meghiúsult a film elkészítése, a Cini által emlegetett Koltay Gábortól megtudtuk, ő szívesen vászonra vinné a Zalatnay-sztorit.

– Cininek rendkívül érdekes élete volt, meg érdekes élete van. Biztos, hogy nagyon sok embert érdekelne ez, szívesen megrendezném, de sajnos nem hiszem, hogy a közeljövőben erre sor kerülhet. Ő egy nagyon fontos és jellegzetes személyisége volt a 60-as, 70-es évek magyar rock­zenéjének, még akkor is, ha olykor tragikusan alakult az élete. De hát minden emberben a jót akarom látni. És biztos, hogy nemcsak Ciniről, hanem egy kicsit arról a világról is szólhatna egy ilyen film, amelyben ő élt, meg amiben mindannyian élünk – nyilatkozta a Borsnak a neves filmrendező.

Nem apáca

– Soha, semelyik politikai irányítás alatt nem voltam úgy, hogy bárki támogatott, mert nem tartoz­tam sehová. Fene tudja, hogy ez most jó volt vagy nem volt jó. Már késő. Nem hiszem, hogy van raj­tam kívül több ember – akár az én generációmból –, aki annyit tett volna a magyar zene hirdetésé­ért a világban, mint én. Mégis mindig ott van bennem, hogy amiatt vagyok kicsit hátrébb bármikor, mert a privát életem nehézségei alapján ítéltek meg. Sosem voltam egy jó kislány, de akárki bármi gonoszat is mond rám, én ezekben a pénzügyi dolgokban mindig áldozat voltam – tette hozzá.

Végtelen történet

Bár Cini mozgalmas életé­ről már több életrajzi könyv is készült, de az énekesnő még mindig tartogat jó néhány olyan sztorit, amiről még sosem mesélt.

– Biztos beletenném a gyerekkoromat, mert az érdekes és nagyon szép volt. Semmiképp nem hagynám ki apukámat, aki korán meghalt. Nagyon érdekes volt az anyun keresztüli kapcsolatrendszerem az evangélikus egyházzal, és a fiú­ügyeim is fontos részét képeznék a történetnek – véli Cini.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144138_auto_resized.jpg
origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713539714
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17124005_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713539714
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713539714
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713539714
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144603_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora