Kokó kaphatja a Maradj Talpont!

Eddig csak két embert hívtak be próbafelvételre a Kunigunda utcába, közülük kerülhet ki a Maradj talpon! új műsorvezetője. Még nem dőlt el, ki kapja a munkát.
Eddig csak két embert hívtak be próbafelvételre a Kunigunda utcába, közülük kerülhet ki a Maradj talpon! új műsorvezetője. Még nem dőlt el, ki kapja a munkát.

Szorít az idő, a köztévének gyorsan műsorvezetőt kell találnia Gundel Takács Gá­bor helyére, aki méltó utódja lehet a Maradj talpon! ad­­á­saiban. Mint megírtuk, Gundinál tíz év után betelt a pohár, és úgy döntött, szakmai okok miatt eljön az MTVA-tól. Hogy a „szakmai okok” alatt mit kell értenünk, arról senki sem beszélt.

Március első hetében még Gábor lesz képernyőn – de hogy utána mi lesz?

Nincs könnyű helyzetben az MTVA, hiszen Gundel sokoldalú, tehetséges, szerethető, népszerű szakember. Gábor felmondási ideje lejárt, néhány napja végleg elhagyta a köztévét – persze a műsorban még látható egy ideig, hiszen a forgatással néhány héttel előrébb járnak. De nem olyan sokkal, itt az idő, hogy eldöntsék, ki lesz az utódja.

Hová esnek?

Az MTVA szórakoztató műveltségi vetélkedőjét 2011. október 3. óta Gundel Takács Gábor vezeti. A kvízműsorban egy játékos küzd meg tíz másikkal. Ha valamelyikük rossz választ ad, megnyílik az alatta lévő csapóajtó, és leesik. Azt sosem tudjuk meg, hogy ezekkel a versenyzőkkel mi történik, hová esnek. A zuhanást övező titokzatosság fontos eleme a műsornak, ami már az indulása után három héttel kimagasló nézettséget hozott. A Maradj talpon!-ban eddig négyen nyerték meg a 25 milliós fődíjat.

– Többen is szóba kerültek, de csak két embert hívtak be próbafelvételre, Kokót és Héder Barnát – árulta el egy, a csatorna ügyeiben jártas informátorunk.

– Úgy tudom, több próbafelvétel nem volt, de azt még nem döntötték el, hogy melyikük kapja a munkát. Úgy két-két és fél héttel járnak előrébb a forgatással az adásokhoz képest. Március első hetében, úgy számolom, hogy nyolcadikáig vagy kilencedikéig még Gábor lesz képernyőn – de hogy utána mi lesz? Arról eddig nem beszéltek, hogy szünetet tartanának. Pedig az is egy megoldás, hogy néhány hétre szüneteltetik a műsort, aztán az új műsorvezetővel kezdik újra. Ha nem így lesz, és leállás nélkül akarják csinálni, akkor legkésőbb március első napjaiban már forgatni kell az új műsorvezetővel.

Héder Barna az egyik esélyes

Ezért aztán valószínű, hogy napokon belül döntés születik a Maradj talpon! új műsorvezetőjéről. Az egyik jelölt, Héder Barna csak két évvel idősebb Gundelnél, 54 éves, és szintén sokoldalú. Közgazdasági diplomája van, de szintén ért a sporthoz is, tőrvívó volt, és ő is dolgozott például szerkesztő-riporterként a Tele­sportnál. 2001-től a Hungaroring Sport Rt. ügyvezető igazgatója volt. Nős, három gyermeke van.

Kovács Kokó Istvánt is meghallgatták © Cser Dániel

A másik jelölt, az olimpiai és világbajnok ökölvívó, Kovács Kokó István néhány évvel fiatalabb, 46 éves. Tőle sem áll távol a televíziózás, vezetett műsort az RTL Klubon, a Sportklubon, az MTV-ben, az M4 Sport csatornán. Elvált, két fiú édesapja. Hogy hogyan szerepeltek a próbafelvételen, nem lehet tudni, ahogy azt sem, milyen szempontok alapján döntenek majd. Az biztos, nem lesz könnyű Gundel helyébe lépniük.