Kiveszik Schuster Lóri fél máját

Hétfőn újra kés alá fekszik a P. Mobil frontembere, akinél egy éve diagnosztizáltak vastagbélrákot, majd májrákot. Tizenegy kemoterápiás kezelésen van túl, de május végén színpadon akar állni.
Hétfőn újra kés alá fekszik a P. Mobil frontembere, akinél egy éve diagnosztizáltak vastagbélrákot, majd májrákot. Tizenegy kemoterápiás kezelésen van túl, de május végén színpadon akar állni.

Május 18-án ismét befekszik a kórházba. Milyen beavatkozásra van még szüksége?

Két és fél hónappal ezelőtt, az előző műtétemkor elkötötték a májam egy darabját, gyakorlatilag halálra ítélték azt a részt. Ezt fogják most végleg eltávolítani. Megölték a rákos sejteket és már egy teljesen használhatatlan kutyaeledelt szednek ki.

Nagyon lazán beszél erről a nagyon súlyos betegségről. Valóban ilyen jól érzi magát?

Most mit csináljak, sírjak? Egész életemben pattogtam, mint a pingponglabda, most meg olyan vagyok, mint egy rongylabda. Az zavar a legjobban, hogy fizikailag már nem sok mindent bírok. Az első műtétnél hosszában vágták fel a hasfalam az izomszövetekkel együtt, a másodiknál keresztbe a harmadiknál a hátamra csináltak egy lukat. A hasfalamat csak a bőr tartja össze, állandó kötést viselek, hogy el ne guruljanak a beleim. Ha meglesz a májusi műtét, szükség lesz egy hasfalkorrekcióra is. Már azon gondolkozom, milyen kockahasat csináltassak: olyat, mint Jason Stathamé, vagy mint Schwarzeneggeré? Majd megkérdezem a barátnőmet, milyet szeretne.

Még mindig viccel, de lelkileg hogyan viseli mindezt?

Rosszul. Tavaly áprilisban nagyobb esély volt rá, hogy meghalok, mint hogy megmaradok. Akkor is a kórházban zenét szereztem és koncerteket kötöttem le.

Mégis vállal koncertet. A P. Mobil május 30-án az Omega előzenekara lesz a Budapest Parkban.

Nem ugrálok a színpadon, de inkább az utazás fáraszt. A vágások miatt nem tudok mozogni, be vagyok határolva. Az agyam működik, de februárban tíz napon belül két műtéten estem át, olyan volt, mintha szöges bakanccsal seggbe rúgtak volna. Lassan jöttem felfele, mint a talajvíz, fokozatosan javult az állapotom. De a májusi koncertre nagyon is ateista programmal készülünk, továbbra is hagyományos beatzenekar vagyunk. Nem akarunk mások lenni, mint a hatvanas években.