Celeb

Kiutálták színésztársai Fodor Zsókát: „Egyedül ültem az asztalnál”

Fái

Létrehozva: 2019.04.18.

Szeretet nélkül nem tudok élni – indokolta a színésznő a Borsnak, miért jött el a békéscsabai színházból. Annyira megfagyott körülötte a levegő, hogy a lakását is eladta és elköltözött.

Forrás: Czerkl Gábor

Eladta a lakását, és Pécsre költözött Fodor Zsóka, ahol tárt karokkal várták. Nehéz döntés volt, de most újra boldog.

– Eladtam Békéscsabán a la­kásomat. Megszakítottam ott egy kicsit minden kapcsolatot. Még játszom nyáron három My Fair Ladyt, de ennyi. Lépnem kellett. A második otthonom volt ‘68 óta. Békéscsabára azért mentem, mert ott volt Fekete Péter, aki a tenyerén hordott, de ő elment.
A direktor csodás szerepekkel ajándékozta meg Zsókát Az öreg hölgy látogatásától Cecílián át a Csárdáskirálynőig. De ennek vége lett.

– Miután elment, kihűlt körü­löttem a levegő. Akik ott maradtak, valahogy úgy érzem, hogy nem örülnek nekem. Népszerű vagyok, ha kiírják a nevemet, telt ház van, de nincs már körü­löttem az a szeretetteljes légkör, amit igényelnék, amit megszoktam. Amikor elment Péter, akkor vettem észre, hogy mosolyognak, gratulálnak, de nem őszintén. Előtte ezt nem vettem észre. Szó volt róla, bekerülök egy da­rab­ba, aztán egyszer csak nem.

– Úgy éreztem, ez valaminek a kezdete, inkább eljöttem. Nem volt nyílt utálat, ellenszenv, de éreztem, hogy nem fogadnak be. Mosolyogtak, de mindenkinek dolga lett, egyedül ültem az asztalnál. Nem hiányzom ott. Úgy éreztem, nincs már rám szük­ség, hát eljöttem. Nem szerettek, én pedig szeretet nélkül nem tudok létezni. A békéscsabaiak imádtak, az orvosok, a pa­tikusok, a város lakói, lesz visszhangja, hogy eljöttem. De nem maradok ott, ahol nem érzem jól magam, mert nem akarok boldogtalan lenni.

A színésznőt kemény fából faragták. Nem búslakodik, nem néz hátra, csak előre. Főiskolás kora óta sze­retett volna Pécsre kerülni, hát már ott is van. Lettek barátai, igaz, még fáj a szíve azokért, akiket Csabán hagyott.

– Egy éjszakát már Pécsett aludtam. A lakásból a Tettyére látni, éjjel ültem az ágy szélén és néztem a gyönyörű kilátást. Hétvégén négy nap alatt öt előadásom lesz a városban és a kör­nyékén. Két tévéfelvételre hívtak, őrület, ami itt van. Elégedett vagyok azzal a négy darabbal, amiben játszom. Boldogan megyek alkalmi társulatok produkciójába is. Játszom a Mo­ravetz Levente írta, rendezte Örömlányok végnapjait. Ötvenöt éve vagyok a pályán, számos főszerep és Magdi anyus után azt mondhatom, ekkora sikerem még nem volt.

– Két éve játsszuk Pécsett, telt házas, pótszékes előadásokkal. De máshol is, Egerben, Győrben, Kaposváron, Mo­há­cson és Pécsett ötvenszer – ez volt most egy hétvégém. Felállva tapsolnak. Falusi nénit játszom, Bözsét, aki egy kupiban nagyon szeretne csibe lenni. Óriási! Isteni szerep. Játszom A le­szállás Párizsban című darabban Bertát, és a Monarchia Operett társulatával is fellépek. Olyan vastapsot kapunk, hogy nem tudjuk folytatni. Mindent megkaptam, amiért otthagytam a so­rozatot. Pécsett Moravetz Le­ven­te, a felesége, a volt felesége, mind barátom. Szereztek nekem lakást, amit bérlek. Hetvenhét évesen ne vegyen az ember in­gatlant, ha nincs gyereke. Mindent megkaptam a sorozat után az élettől, amire vágytam. Most élek úgy, ahogy egész életemben szerettem volna. Három év múlva nyolcvan leszek. Mikor változtassak? 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164686_auto_resized.png
hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714172712
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165843_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 27.: a Rák egy kapcsolata váratlan fordulatot vesz, a Bak szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714172712
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714172712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714172712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/dbaw8KNPg_2vUdFnbOi8c9t4Aep8z7HUspDpQX2FvNI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZTg2MGYyMDE0ZDRlZWM4ZmMyMWE4Yzc1OTU3ZTdh.webp
Hűvös

Semmi sem pótolhatja, amiről lemaradt a rácsok mögött: ma egy éve ül börtönben Galambos Lajos

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/QOq45uW6HsT_7SSJr-xBHV6kHK3VJ8ONZ3CrIWz9_XE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMmJmYjBhZjJhMTQxNzRiODkyZDRhNDRkNDJhNjE3.webp
Vallomás

„Az Árpád híd közepén sírtam el magam” – így tudta meg Király Viktor, hogy a testvére rákos