Celeb

Kisdobosingben indult az R-GO karrierje

Fái

Létrehozva: 2018.09.01.

Az évszázad csikidámpartijára készül Szikora Róbert, aki testileg, lelkileg fegyelmezett életet él. De a színpadon majd elszabadul.

Forrás: MTI

Életörömmel, napfénnyel, ritmussal, egyszóval csikidámmal tölti meg decemberben az Arénát az R-GO. Szikora Robi erről és a zenekar születéséről árult el kulisszatitkokat.

– Életemben először összehívtam egy kreatív csapatot, amelynek egyik illusztris tagja Geszti Péter, mert idén harmincöt éves az R-GO, és ezt illik méltón egy világszínvonalú produkcióval felvezetni. De az fontos, hogy a sok újítás, a technika, a show ne terelje el a figyelmet a lényegről, a csikidámról, Szikora Róbertről és a Gidákról. Mindent oda szeretnék tenni az asztalra, tessék, ezek vagyunk!

Ha már az évszázad csikidámpartijáról beszélünk, mit jelent ez a szó és mi az eredete?

– Még az első hetekben megkérdezték a riporterek, milyen stílusban játszik a zenekar. Azt mondtam, szerintem semmilyenben, de ez nem hagyta nyugodni őket. Tovább faggattak – meséli Robi.

– Akkor vettük fel a Bombázó című számot, és egyszer beordítottam, hogy Shake It Up. Ezt értettem félre gyerekkoromban csikidámnak. Annak is mondtam. Gondoltam, ha Paul McCartney-nak jó ezt bekiabálni, akkor nekem is jó lesz. Hát nem csak kiabáltam, hanem azt mondtam, ebben a stílusban játszunk. Nincs semmi értelme, olyan, mint a csacsacsa vagy az ingyom-bingyom.

Miért pont Gidák?

A Bombázó című dalban, a modell Charlotte Clavier-nek olyan sikere volt, hogy szerződtettek mellé még egy lányt, Varga Évát. Ők lettek a Gidák. – Valaki azt mondta, nézd, milyen vékony bokájuk van, mint a gidáknak! Azonnal felkaptam rá a fejem, mert a gidákat mindenki szereti. Mindenki tudja, hogy ki Bambi. Így lettek a lányok Gidák – mesélte el Szikora Robi.

Akkor még nem használtak itthon olyan fogalmat, mint a brandépítés, de Robi csikidámja az R-GO-brand fontos része lett.

– Gyűjtőfogalom lett, amit tartalommal töltöttünk meg – magyarázza Robi. – A szalmakalap, a ruhák, amiket behoztunk nyolcvanháromban, mind ennek a részei. Bézsszínű, desszantos, trópusi, párducmintás ruhákban léptünk fel. Mindenkit, akinek voltak rokonai külföldön, megkértünk, hogy hozzon ilyet. Az első sorozat, a vékony khaki kisdobosingek még az Úttörő Áruházból származtak. A többit hozzá szabtuk, varrtuk. Ez mind Rejtő Jenő világa volt. Sivatagi hangulat, valószínűtlen figurák. Egy csapat zenész, aki maga által is ismeretlen célokat tűz ki, azt se tudja, hol van, amolyan Gorcsev Iván-féle figurák. Ehhez sok fontos dolog kellett, százhúsz teniszlabda, jelvények, golyóstollak a ruhában, kitüntetések. Azt gondoltuk, ez jó lesz. Meg akartam az R-GO-t különböztetni minden más zenekartól, amely a placcon volt. Ha karakteresen vagy valaki, azt meg lehet je­gyezni, nem tévesztik össze soha semmivel. A Hungáriától nagyon sokat tanultunk, például hogy mitől döglik a légy, mi kell ahhoz, hogy valaki legyél. A zenekaroknak általában az a problémájuk, hogy utánozni akarnak valakit, ezért nem lesz saját stílusuk. Mi senkire se akartunk hasonlítani. Ránk azt mondták: hú, de friss, hú, de új! Már minden ott volt a piacon, de erre felkapták a fejüket.

Robinak fizikailag nem kell különösebben készülnie a koncertre, mert remek formában van. Rendszeresen teniszezik, figyel az étkezésére.

– Fegyelmezett életet élek testben és lélekben is. Majd a színpadon leszek csintalan. Ott leszek Szikora Robi – neveti el magát. – Ilyen a habitusom. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162499_auto_resized.jpg
origo.hu

Nagy port ver fel – Dacia Duster III. menetpróba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714063513
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162546_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162850_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja