Celeb

Kilépne apja árnyékából Bajor Imre fia, Marci

kbv

Létrehozva: 2019.01.24.

Testvérével, Lilivel közösen forgatott Bajor Marci, aki filmes munkáiban szereti elhallgatni, hogy ki is az apukája. Nem szégyelli, egyszerűen csak nem szeretné, ha a legendás papa életműve alapján ítélnék meg.

Több fesztiválon is szerepelt már, és végre a nagyközönség is láthatta Bajor Marci rendezőként dirigált első filmjét. A Maradj velünk! című rövidfilmben Marci testvére, Lili játssza a főszerepet. A történet igazán szívszaggató, a Lili alakította Anna hat év után tér haza a családi fészekbe, miután anyukája meghal. A temetésre érkezik, közben pedig felmerül sok elfojtott érzelem, dráma és gyász. Marci maga írta a forgatókönyvet, és mindig is úgy gondolta, a drámát csak Lilivel forgatná le. A vizsgafilmhez olyan nagy neveket sikerült meggyőznie, mint Kerekes József és Rátonyi Hajnalka – amit nem tagad, nagyrészt annak köszönhet, hogy ő „a Bajor Imi fia”. A 22 éves rendező szakos srác azonban, ha teheti, nem él ezzel az előnnyel, sőt sokszor inkább hátrányát érzi az apai örökségnek. Forgatásokon ezért ugyan nyilván bemutatkozik, de csak ha valaki rákérdez, akkor mondja el, hogy ki is az apukája.

– Az egyszerű történet alapja egy feszült szituáció, egy zárt környezet, amiben az emberek kínosan érzik magukat és egymást. Lili már régen is szeretett volna szerepelni a filmemben. Nekem most ez a legfontosabb, egyértelmű volt, hogy őt választom főszereplőnek. Nagyon jó színésznő, és létezik köztünk egyfajta mágia, amit mi arra fogunk, hogy egy napon születtünk egy év különbséggel. Őt volt a legegyszerűbb instruálnom, olyan ka­pocs van kettőnk között, amit nem lehet csak úgy találni. Mindig tudja, mit is szeretnék, érzi. Miatta sosem kellett többször felvenni egy jelenetet, nem késik, ellenben például Kerekes Józseffel, aki szeret improvizálni, borzasztó jó a humora. Hajni is másképp képzelte a karakterét, mint én – kezdte lapunknak Bajor Marci, aki azt is elárulta, szívesen dolgozna még a tesójával, de a színház nem annyira érdekli, mint a filmezés, Lili pedig elsősorban színpadi színésznek készül.

– A színház nem az én asztalom. Amilyen közel áll a színház a családomhoz, tőlem annyira távol. Sokkal többet mozogtam már gimnazistaként is a film és a tévé világában, mint a színházban, bár játszottam diákszínpadon. De ott sosem éreztem jól magam – folytatta Marci, akinek osztálytársaihoz képest a film elkészítésekor talán előnyt jelentett az is, hogy a főszereplőnek választott két idősebb színészt ismerte. Édesanyja, Hámori Eszter színésznő minden évben nagy partikat ad, ahol természetesen a színészkollégák a vendégek. Marci kiskorától kezdve velük nőtt fel.

– Annak köszönhetően, hogy édesapám és édesanyám az volt, illetve az, aki, sok mindenkit is­merek már most is. Talán ennek is köszönhetem, hogy az egyetem után már sikerül filmekben dolgoznom mint rendezőasszisztens. Ebből a szempontból érzem, hogy áldás az, hogy apu színész volt, hiszen ezek között az emberek között nőhettem fel. De ha új helyre kerülök, egész életemben igyekeztem nem el­mondani, hogy kinek a fia vagyok. Forgatásokon titkolom, ha rákérdeznek, akkor természetesen el­mondom. Megpróbálom kijárni a rendezői létrát a magam tudásából. Azért titkolom, hogy egyrészt ne kérdezzenek a haláláról, más­részt ne az ő zseniális munkássága alap­ján ítéljenek meg, és azért is, mert nem kívánok olyan előnyökhöz jutni, amit amúgy még nem érdemelnék ki magamtól – fogalmazott a határozott fiú, aki nyilván tisztában van azzal is, hogy soha nem fogja tudni levetkőzni, hogy ő a Bajor Imi fia.

– Nem is ez a célom, és nem is az, hogy őt elfelejtsék, és én legyek az egyedüli „Bajor gyerek” vagy az utolsó „Bajor fiú”. Sőt  bízom benne, hogy sosem felejtik el őt, mint ahogy abban is, hogy lesz saját jogon is elismertségem, amiben már mellékes, hogy én vagyok Bajor Imre fia, és inkább az a fontos, hogy én miben va­gyok jó vagy rossz – mondta Marci.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088437_auto_resized.png
origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26453_resized.jpg?avcount=1711666214
origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089235_auto_resized.jpg
ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090504_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711666214
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091972_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711666214
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...