Kiakasztotta a bírákat Oszter

Egy újabb magyarázattal késett tegnapi bírósági tárgyalásáról Oszter Sándor. A korábbi meghallgatásokra is rendre késve érkező színésznek számtalan kifogása volt már az eljárás során: hol dugóra, hol kialvatlanságra, idős korára hivatkozott. Ezúttal az utakkal volt baja.

– Higgye el, őrület! Őrület! Őrület onnan eljönni, ahol lakom. Negyven éve csinálják az utakat – kezdte el monológját Oszter a terembe lépve éppúgy, mintha egy színpadra érkezett volna meg, majd végigvonulva a karzaton és a lépcsőkön, mondandója utolsó szavait már a vádlottak padján harsogta.

– Náthás vagyok, 38 fokos lázam van… – sorolta a bajait, és a saját hajára is tett egy megjegyzést a szája sarkából.

A színész elkésett, ezúttal lázas állapotára és az utakra hivatkozott

Miről is folyik a per?

A vádirat szerint Oszter Sándor és társai egy gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított, szökésben lévő bűnözőtől több tízmillió forintot csaltak ki. Cserébe azt ígérték, segítenek, hogy megszűnjön ellene az eljárás. Ha fizet. Oszter az ügy ötödrendű vádlottja. A tegnapi napon tanúként hallgatták meg K. Lászlót: ő volt az, aki Oszternek bemutatta B. Béla ügyvédet, akin keresztül segítséget és támogatást reméltek a magyar forradalom 60. évfordulójára tervezett filmjükhöz.

A lendületesen induló tegnapi tárgyaláson egy telefonbeszélgetés részleteit firtatta a bíróság, amely az egyik tanú, K. László és Oszter között zajlott meglehetősen kései órán, éjjel 2.49-kor. Erre azonban már nem emlékezett egyik fél sem, a 78 másodperces beszélgetést nem tudták felidézni.

– Rákönyököltem a telefonra és K. is rögtön rákönyökölt, és vette. De nem beszéltünk – mondta utolsó magyarázatként az ügyben Oszter, aki a bíró ké­résére azt is el­mondta, akkortájt volt egy rossz szokása: hajlamos volt az íratlan szabályokat megszegni és olykor éjszaka és hajnalban is telefonálni, ha unatkozott. Pláne illumináltan.

Oszter előadása és mondandója láthatóan többször is felmérgesítette a bírákat, akik arra is kíváncsiak lettek volna, hogy miért szolgál immár egy harmadik magyarázattal arra, milyen céllal mutatták be neki B. Bélát.

– Az emlékezet – mondta most Oszter, aki a tárgyalást követően nem kívánt nyilatkozni, elszaladt.