Kettős életet élnek a Vígszínház színészei

Párhuzamosan folytak a próbák a Vígszínház Hamletjére és A GRUND zenekar koncertjére, a társulat több színésze egyben rocksztár is.
Párhuzamosan folytak a próbák a Vígszínház Hamletjére és A GRUND zenekar koncertjére, a társulat több színésze egyben rocksztár is.

Senki sem akarja eldönteni, hogy ők a legjobb zenészek a színészek között vagy a legjobb színészek a zenészek között. Fesztbaum Béláék bandáját úgy ünneplik a Vígszínházban, mint a kedvenceket bármely rockkoncerten.

– Egy kicsit olyan ez, mint a szín­ház; azt játsszuk a színpadon – néha hangszereket is cserélget­ve –, hogy tudunk zenélni, és lám, tényleg tudunk! – mondta lapunknak Fesztbaum Béla, aki 2017. május 1-jén alapította meg A GRUND – vígszínházi fiúzenekar nevű bandát, amelyben A Pál utcai fiúk című előadás öt szereplője zenél együtt. A legutóbbi koncertjükön, a Színházak Éjszakáján vérbeli rajongóközönség gyűlt össze a Vígszínházban: a nézők telefonok vakuival világítottak, mint egy Aréna-koncerten, ülve is táncra perdültek, a tizenéves lányok pedig tapsolva sikítozták a tagok nevét.

A koncerteken Zoltán Áron gitáron, mandolinon, Wunderlich József basszusgitáron, zongorán játszik, Ember Márk szaxofonozik, gitározik, Medveczky Balázs dobol, Fesztbaum Béla pedig billentyűzik, gitározik és szájharmonikázik.

– A Pál utcai fiúk több mint egy sikeres zenés előadás. Fontos ügy. Ráadásul nem is hagyományos musical, inkább fiatalos, lendületes és nagyon mainak mondható, rockzenekarhoz is illő számokból építkezik. A banda repertoárja többek között A Pál utcai fiúk dalaiból, LGT-, Képzelt riport- és klasszikus rockslágerekből tevődik össze. A zenekar megalakulása óta már négy koncertet adott annak ellenére, hogy a tagok mindegyike jelenleg is rendkívül elfoglalt volt az utóbbi időben: készültek a Hamlet premierjére a Vígszínházban, a Lóvátett lovagok premierjére a Pestiben, forgatnak és szinkronizálnak. Van itt minden – és ez a hangszerekre is igaz.