Kétszer cselezte ki a halált Douglas

Meglátta a fehér fényt Michael Douglas. A 73 éves színész egy interjúban idézte fel, hogy fiatal korában volt egy halálközeli élménye, s még mindig tisztán emlékszik ak­kori benyomásaira.

– Egyetemista koromban, az 1960-as években az óceánban úsztam, elsodródtam és majdnem megfulladtam. Hallottam az angyalokat énekelni, láttam a fehér fényt, valami nyugalom szállt meg, mikor szembenéztem a halállal – elevenítette fel Douglas a USA Todaynek, amikor új filmjét, az Egyenesen át újrafeldolgozását népszerűsítette, amelynek producere volt. A történetben egy csapat fiatal próbálja kijátszani a halált úgy, hogy orvosi műszerekkel előidé­zik a haldoklás állapotát, majd újraélesztik egymást. Bár benyomásai a mai napig elevenen élnek benne, a színész nem hisz a túlvilágban: úgy véli, ezek a jelenségek csak természetes velejárói a haldoklás folyamatának.

A színész fiatalon majdnem megfulladt, pár éve pedig a rákot győzte le © Northfoto

– Úgy hiszem, az agyunk teszi ezt, hogy feldolgozzuk és elfogadjuk az elkerülhetetlent – fejtette ki a véleményét Douglas, aki nemrég újból szembenézett a halál fenyegetésével, de végül legyőzte a torokrákot. Mostanra teljesen felépült, sőt fiatal felesége, Cathe­rine Zeta-Jones nem rég arra pa­naszkodott, hogy férje most már „túl egészséges” – bármit is ért ezalatt.

1990 © Northfoto

Félelmetes volt az eredeti

Az Egyenesen át első változatát 1990-ben mutatták be, Joel Schumacher rendezésében, Julia Robertsszel, Kevin Baconnel, Kiefer Su­therlanddel és William Baldwinnal a főszerepben. A sci-fi thriller meglehetősen erősre sikeredett, s nem csak a nézők és kritikusok érdeklődését keltette fel. A film élet és halál örök rejtélyén túl orvosetikai kérdéseket is felvet, nem beszélve a határt önkényesen átlépőkre váró pokoli veszélyekről.

2017 © Northfoto