Két kézzel fojtogatta a parkolóőrt Lajsz András

Lajsz András nyáron épp azok után kapott infarktust, miután közterület-felügyelőkkel összetűzésbe keveredett. Most ellene nyomoznak.
Lajsz András nyáron épp azok után kapott infarktust, miután közterület-felügyelőkkel összetűzésbe keveredett. Most ellene nyomoznak.

Érdekes fordulatról szerzett tudomást a Bors: június végén elsőként írtunk róla, hogy Lajsz András vendéglője előtt kapott szívinfarktust, épp azok után, hogy összeszólalkozott két közterület-felügyelővel, akik parkolása miatt akarták megbírságolni őt.

A mixert rendszeresen megbírságolják, amikor vendéglője előtt parkol szállítmányával a furgonja © DFP

Most úgy tűnik, nem csak Lajsz érzett szorító fájdalmat a mellkasában és a torkában, a rendőrség gyanúja szerint ugyanis a „koktélkirály” fojtogatni kezdte az ellene határozottan fellépő hivatalos személyt. Erről az eset egyik szemtanúja beszélt a Borsnak.

– Június közepén a Pozsonyi úti vendéglője előtt állt meg a teherautójával, árut szállított. A közterület-felügyelők már jól ismerték, állítólag gyakran és visszatérően felejtett el Lajsz parkolójegyet venni, így figyelmeztették, vagy álljon el, vagy vegyen jegyet. Azt mondta nekik, hogy nem érdekli, akkor büntessék meg. Ők így is tettek – mondta informátorunk, aki szerint ezt követően vett durva fordulatot az ügy. – Lajsz odaugrott, és megfogta az egyik karját, akinek sikerült kihúznia a szorításból. Ezt követően Lajsz a másik nyakát kapta el két kézzel, elkezdte szorítani, és azt mondta: „úgy szeretlek benneteket, hogy dögöljetek meg!” Néhány perccel később már hívták is a mentőt, mert Lajsz infarktust kapott, a közterület-felügyelők azonban feljelentést tettek – magyarázta forrásunk.

Éppen Lajsz András éttermében fotóztak a Bors munkatársai – az incidensnek nem voltak tanúi –, amikor a mixer infarktust kapott. A közterület-felügyelők rendszeresen megbüntetik © Google Maps

Lajsz Andrást telefonon értük el, és egy percig sem tagadta, hogy nyomozás folyik az ügy­ben. Igaz, ez őt is meglepte, hiszen csak a napokban értesült róla. Mindenesetre már a tudat is rettentően megviseli.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint hivatalos személy elleni erőszak ügyében in­dult nyomozás, amiről Lajsz ügyvédjét, dr. Margitics Pétert fag­gattuk. Őt András alig egy nap­ja bízta meg képviseletével.

– Gyanúsítotti kihallgatásra kaptunk idézést – mondta az ügyvéd. – Egy közterület-felügyelővel, egy harcos intézkedés során alakult ki nézeteltérés. Andrást ez annyira megviselte, hogy ezt követően infarktust is kapott. Az egészségügyi állapota egyelőre nem teszi lehetővé, hogy ebben az ügyben vallomást tegyen, és újra átélje a történteket. Egyelőre meghallgatjuk, mivel áll elő a nyomozóhatóság, mi a megalapozott gyanú tartalma, és rövidesen reagálunk mindenre. Az eset rendkívül felkavarja – magyarázta dr. Margitics.

Ebben az autóban látta el munkatársunk a szívinfarktust kapott Lajsz Andrást, amíg megérkeztek a mentők

A XIII. kerületi közterület-felügyelet illetékesét telefonon értük el, aki megerősítette: folyik eljárás az ügyben. Kérdésünkre hozzátették: ők nem mérlegelhetnek, minden ilyen esetben törvényi kötelességük ezt hivatalból kezdeményezni.

Csípős

Átérzem a mixer dühét. Én is utálok minden sárga mellényest, amikor a parkolással simlizek. Bajnok Dorottya