Celeb

Két évre elvették Demcsák Zsuzsa jogosítványát

Munkatársunktól

Létrehozva: 2016.06.01.

Gyorsított eljárásban, nem jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság ittas vezetés miatt Demcsák Zsuzsát. A műsorvezető jogsija két évre ugrik, és egymillió forintos bírságot is fizetnie kell.

Súlyos büntetést kapott Demcsák Zsuzsa egy független szakértő szerint. A műsorvezetőt, mint azt a Bors hírül adta, május 2-án, hajnali két órakor ittas vezetés közben kapták el a zsaruk Budapest II. kerületében. A TV2 Mokka műsorvezetőjét gyorsított eljárásban, alig három héttel az események után mondta ki bűnösnek – első fokon – a bíróság. 

„A vádlottat a bíróság 2016. május 26-án bűnösnek mondta ki ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében, ezért őt 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélte és a járművezetéstől 2 évre eltiltotta. A bíróság egynapi tétel összegét 5000 forintban határozta meg. Az ítélet nem jogerős” – közölte megkeresésünkre a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Ez annyit jelent, hogy Demcsáknak egymillió forintba került A Nagy Duett utáni gőzkieresztés, ami egy független szakjogász állítása szerint súlyosnak tűnő büntetés.

– Az ítélet függ az elkövetés körülményeitől, de attól is, hogy az adott személy mennyire volt ittas, milyenek a jövedelmi körülményei. Ha egy sima elkövetésről van szó, akkor az egymilliós összeg és a két év eltiltás is magasnak tűnik – mondta dr. Péchy Kristóf.

– Az elkövető előélete mindenképpen számít. Ha korábban volt büntetve közlekedési bűncselekmény miatt, esetleg ittas vezetésért, az befolyásolja az ítéletet. Hozzáteszem, a bírók, sőt bíróságok között is lehet eltérés a büntetés mértékét illetően. A pénzbüntetés és eltiltás párosítás ittas vezetéseknél jellemző ítélet. Ha letelik a büntetés, úgynevezett utánképzésen kell részt vennie az eltiltottnak. Ez egy tanfolyam: előadásokra kell járni, pszichológiai kérdéseket kell megválaszolni, és mindezért szintén fizetni kell. Ha ezt elvégzi, kap egy igazolást, és azt kell leadnia, hogy visszakaphassa a vezetői engedélyt.

A Bors 2014 októberében elsőként írt arról is, hogy Demcsák jogsiját egyszer már bevonták. Akkor azt állította nekünk a műsorvezető, azért, mert túl sok szabálysértést követett el.

– Az elmúlt három évben 18 büntetőpontot halmoztam fel, ami automatikusan azzal járt, hogy bevonták a jogosítványomat. A hibáimból tanultam, a büntetések mindegyikét maradéktalanul befizettem. Az utánképzést elvégzem, mint bárki más, és tiszta lappal, sokkal figyelmesebben élem tovább az életem. Természetesen a jövőben még jobban oda fogok figyelni, hogy minden közlekedési szabályt betartsak – közölte akkor a műsorvezető.

Természetesen a Bors ismét megkereste Demcsákot, hogy megtudja, fellebbeznek-e, és mennyire kell átalakítania az életét az elkövetkezendő évekre az ítélet miatt, de ő csak annyit közölt: nem kíván nyilatkozni.

Egy vagyonba kerülhet a sofőr alkalmazása is

Korábban megírtuk, úgy tudjuk, Demcsák Zsuzsa a bébiszittere férjét vette fel sofőrnek, amióta jogosítvány nélkül maradt. A Bors felhívott két férfit, akik az interneten hivatalosan is sofőr állást keresnek. Ők egymástól függetlenül azt mondták, heti öt napon, nyolc órában minimum nettó kétszázezer forintért vállalnának ilyen munkát. Egyikőjük Németországból is hazajönne, ha hivatalosan bejelentik. Feltehetően Zsuzsa egy kedvezőbb árat beszélhetett meg a régi ismerősökkel, de így sem kockázatos kijelenteni: ez is sokba fájhat majd neki.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132075_auto_resized.jpg
origo.hu

Zelenszkij beismerte, hogy óriási a baj, közel a vég

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27107_resized.jpg?avcount=1713240311
origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17123850_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Kisbabám” – Majka videóval jelentette be az örömhírt, záporoznak a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17120913_auto_resized.jpg
vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122197_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Üzentek az oroszok Zelenszkijnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27100_resized.jpg?avcount=1713240311
origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17115817_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csak egy kiflit akart a NAV, a koszovói pékek a hátsó ajtón át menekültek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132913_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133406_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Détár Enikő megrázó vallomást tett a tragikusan elhunyt Babicsek Bernáttal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132857_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132169_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Van egy jó és egy rossz hírünk az autósoknak: melyikkel kezdjük?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LWOfjxZ7Fa8T6kcnjaRSdFenbQhwKmWFvky2b1z5kgM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk0OThlYzhiOWU4MzQ5YmI5ZmFhZTUwYTc2MjVkODM3.jpg
színház

Détár Enikő megrázó vallomást tett a tragikusan elhunyt Babicsek Bernáttal kapcsolatban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Mv5xfZk2vL2ZYnf23NMJNAQ_AZTj6sKidW_d_ONj-V8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0ZWU1NzEzYTVlYzRiMzM5ZDVmOTNhYmI0NTliY2Uw.jpg
Konfliktus

Házasság első látásra: újabb balhé tört ki Petra és Andris között