Keresem a családom: Kamu volt a testvérek egymásra találása

A Keresem a családom első adásában szereplő két testvér nem a kamerák előtt lelt egymásra, valójában évek óta tartják a kapcsolatot.
A Keresem a családom első adásában szereplő két testvér nem a kamerák előtt lelt egymásra, valójában évek óta tartják a kapcsolatot.

Lilu családegyesítő műsorának első adásában dolgozták fel a testvérek történetét, akik sok évre elszakadtak egymástól. Edina, aki apai ágon a Dél-Afrikában élő Papp Bernadett testvére, hétéves volt, amikor utoljára találkozott az akkor öt­éves húgával. Edina óvónő lett Tatabányán, míg Bernadett gyönyörű nővé érett, és az 1992-es Magyarország szépe cím megszerzése után a johannesburgi világszépeversenyen megismerte későbbi férjét, majd felszámolta itthoni életét.

Az RTL Klub műsorában Lilu és Bernadett első internetes beszélgetésén az egykori szépségkirálynőnek fogalma sincs, ki üzenhetett neki Magyarországról. Amikor a műsorvezető elárulja, meglepve és meghatódva reagál: „igen, hallottam, hogy van egy féltestvérem, nagyon szeretnék vele találkozni”. Majd Lilu közvetítésével egy kilencezer kilométeres repülőút után a testvérek egy megható jelenetben egymás nyakába borulnak, és lefolytatják az első nagy személyes beszélgetést.

A Máté Kriszta producer és Hadas Kriszta főszerkesztő által jegyzett műsorból az ugyan kiderült, hogy a már említett szépségkirálynő-választás alkalmával Edina épp a tévé előtt ült, és amikor megpillantotta a nyertest, érezte és a neve alapján is sejtette: nem más, mint a rég nem látott testvére. Édesapjuk segítségét kérte, hogy felvegye a kapcsolatot húgával, de ez az első próbálkozása kudarcba fulladt.

Az viszont kimaradt a műsorból, hogy Edina ezek után természetesen nem várt 23 évet – a Keresem a családom indulásáig –, hogy felvegye a kapcsolatot vele. A későbbiekben sikerült egymásra találniuk, és már megejtették azt a bizonyos első, nagy beszélgetést, igaz, nem személyesen. A Facebookon már régóta ismerősök, és már a műsor előtt levelezgettek egymással.

A Bors a munkahelyén, egy tatabányai óvodában érte utol Edinát, aki elmesélte: nem tagadta a műsor készítőinek, hogy régóta tartja a kapcsolatot Bernadettel.

– Ahogy a műsor készítői, úgy én sem állítottam soha, hogy nem tudtam Bernadettről, én azt mondtam a műsorban is, hogy negyven éve nem találkoztam a testvéremmel. Tehát itt semmi olyasmi nem volt, hogy én nem tudok róla semmit, vagy nincs háttérinformációm róla. Beszéltem Hadas Krisztáékkal, akik azt mondták, hogy ez egy teljesen korrekt történet, én ahhoz kértem segítséget, hogy találkozhassak a húgommal. Hálás vagyok, hogy ezt lehetővé tették, nélkülük ez nem sikerült volna – mondta Edina.

A műsor producere, Máté Kriszta így reagált: – Én úgy tudom, hogy bejelölték egymást az interneten, erről szólt is Edina, a valódi kapcsolat azonban a mi segítségünkkel jött létre, hiszen előtte csak gyermekkorukban találkoztak.