Kerekesszékbe kerülhet a Barátok közt sztárja – gyereke is örökölheti betegségét

Úgy tűnik minden rendben van Solti Ádám, a Barátok közt szereplőjének életében: ott a sorozat, a Madách Színház, építkezik, van egy gyönyörű szép mennyasszonya. Az orvosok szerint viszont olyan jövővel néz szembe, ami nem lesz könnyű.

© Czerkl Gábor

„Azt mondták az orvosok, hogy túl az ötvenen kerekesszékbe kerülhetek, de legalábbis csak bottal tudok majd járni” – nyilatkozta a Best magazinnak a 37 éves színész, akiről már születésekor kiderült, hogy baj van: dongalábbal született. A bal lábfeje eldeformálódott, emiatt az első négy évben folyamatosan gipszben volt a lába, hogy egyenesbe kerüljön. Aztán kiderült, hogy a gipsz nemhogy nem javított, hanem még rontott is a helyzeten, ezért több helyen is el kellett törni a lábát, és több műtéttel drótozták össze. A bal combja így is rövidebb, mint a jobb, de szerencsére az alsó végtag pedig hosszabb, emiatt nem biceg. De már megszokta, „így is teljes és boldog életet élek” – nyilatkozta.

Emiatt kell nagyon figyelni a súlyára is, nehogy nagyon megterhelje a lábát, sokat mozog, biciklizik, pedig autóval is járhatna, „ráadásul mivel hivatalosan is mozgáskorlátozott vagyok, egész életemre jár a parkoláshoz a kis kék kártya. Eddig azonban még nem használtam.”

© Vadnai Szabolcs

„Igyekszem mindent megtenni, hogy a sötét jövőt elkerüljem, ugyanakkor minden nap ott van az életemben, alkalmazkodom hozzá, igaz, nem hagyom, hogy irányítson vagy ráüljön a hangulatomra. Ráadásul szembe kell néznem azzal is, hogy ha a menyasszonyomnak és nekem gyerekünk lesz, talán ő is örökli a betegséget.”