Celeb

Katolikus pappal bandázik Vastag Csaba

Győrik L. Ferenc

Létrehozva: 2016.06.15.

Ki hitte volna? A nők bálványa öt éve a vérteskethelyi plébánossal kötött életre szóló barátságot. Sándor atyáról Vastag Csaba úgy fogalmaz: jó spanom.

Különleges üzenet érkezett a Bors szerkesztőségébe: egy olvasónk arról számolt be, hogy Vastag Csaba, az ország ünnepelt sztárja évek óta rendszeresen egy ötszáz fős Komárom-Esztergom megyei falucskában tűnik fel. Ráadásul a helyi plébánián van a főhadiszállása, ahol nem csak a lelki békéjére, igaz barátra is lelt. 

Felkerekedtünk, hogy Vérteskethelyen járjunk utána a rejtélynek, amelyről a helyiek munkatársainknak már nyíltan, mosolyogva beszélnek: – Vastag Csaba valóban gyakran megfordul itt – mondta egy kedves nyugdíjas.

A plébános, Író Sándor jókedvűen nyit ajtót. A plébánia hátsó részében súlyzók, fekvenyomópad és egy tündéri mopsz kutya fogad bennünket.

– Az ismeretségünk 2011-ben indult – magyarázta Sándor. – Vastag Csaba megnyerte az X-Faktort, és meghívtuk Szákszendre egy jótékonysági bálra. A bevételt a helyi templom építésére fordítottuk. Azóta rájöttünk arra, hogy a barátság nem csak arra jó, hogy az emberek megbeszélik a problémáikat, hanem, ha akarnak, tudnak jót is tenni. Aztán csatlakoztak mások is hozzánk. Csaba testvére, Tamás is eljött fellépni, aztán már két alkalommal Nagy Feró, Szabó Ádám is.

A bált újabbak követték, Író Sándor pedig szép lassan a Vastag család életének része lett. Telefonjaikat már nem csak akkor emelték fel, ha épp közös dolguk volt.

– A családdal is jó a kapcsolatom. Egyszer Csaba édesapjával, aki szintén Sándor, egy fellépésen voltunk. Akkor odalépett egy férfi és megkérdezte őt, rám mutatva: Na, akkor ő a harmadik Vastag gyerek? Ő azt válaszolta: Nem, de Vastagodik! Jó barátságba kerültünk mindhárom testvérrel, és csatlakoztam hozzájuk negyedikként, amolyan féltestvérként – magyarázta, majd arról is beszélt, valóban rendszeresen látják egymást.

– Amikor tehetik, akkor eljönnek hozzám, de van, hogy én megyek fel Budapestre, és szoktunk együtt – hogy is szokták mondani? – bandázni. Elmegyünk a fellépésére vagy moziba, de akár más koncertekre is. Ha nagyobb helyen lép fel, akár a híveket is el tudom vinni magammal. A barátságunk is elmélyült, és sosem hagynak ki engem, ha erre járnak.

Író Sándor azt mondja, bár kettejük életében a valláson és gondolatokon kívül kevés a közös pont, szerinte épp ezért működhet minden ilyen jól.

– Csaba is járt egyházi iskolába. Sok mindenben egyetértünk vele. Ferenc pápa is említette nem olyan rég: nyitni kell minden élet felé. És azt gondolom, ez is egy olyan missziós terület, ahová igenis nyitni kell. Ugyanakkor fontos az, hogy az ember megtalálja az egyensúlyt – mondta Sándor. – Nem egy alkalommal meglepett, hogy felbukkant a templomban a mise alatt, és megállt a hátsó padsorban. Gondolom, neki is fontos, hogy kiszakadjon abból a mindennapi közegből, ami körülveszi. „Test és lélek összeköt” – de néha mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit más megvilágításban, más közegben legyen – magyarázta Sándor atya.

Vastag Csaba azt mondja, nem véletlen, hogy jó barátok.

– Egy évvel fiatalabb tőlem, és ő már egy teljesen új generáció a hivatásában – mondta Csaba a Borsnak. – Úgy emlékszünk többnyire a papokra, hogy fekete ruhában vannak, szigorú a tekintetük is, szinte megszólítani sem merjük őket. Sándor nem ilyen. Ő másképp áll a fiatalokhoz, modernebb, emberközelibb a gondolkodása, mint a megszokott. Valóban jó spanom, sőt barátom. Apumékkal is jóban van, sokat beszélgetnek ők is. A családunk közeli barátja, gyakori vendég nálunk. Ő az, aki miatt én is alapítványt hoztam létre, ez az „Őrizd az álmodat”. Mellette tanultam, meg, hogy igenis, van, hogy az alapítványnak adott pénznek van látszatja, hová kerül – mondta Csaba.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136247_auto_resized.jpg
origo.hu

Óriási botrány: megalázta férje a világhírű színésznőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713500113
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141583_auto_resized.png
metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142136_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

A bukott szocialista kormányfő Zamárdiban tölti a nyugdíjas éveit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141971_auto_resized.jpg
ripost.hu

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137828_auto_resized.jpg
vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713500113
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135104_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713500113
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713500113
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6bsESZcbegwTv-qqCYlu4r9pYw2qwPqVHqF0Y5A7fm0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MxNDQzMmQ2ZTJiNzRiOWZhZGYwY2JlMzQ3MDVlMDAx.jpg
BOTRÁNYOS

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók