Katalin hercegnő elsírta magát

Csupán egyszer látogatta meg a kórházban a haldokló MacKenzie-t, mégis nagyon megviselte, hogy a gyereket legyőzte a gyilkos kór. Még levelet is írt a szülőknek.
Csupán egyszer látogatta meg a kórházban a haldokló MacKenzie-t, mégis nagyon megviselte, hogy a gyereket legyőzte a gyilkos kór. Még levelet is írt a szülőknek.

Űgy tűnik, a terhes Katalin hercegnő gyermekével együtt nőnek az anyai ösztönök is, ugyanis mint azt a Daily Star hírül adta, Katalin majd’ belepusztult, amikor megtudta, hogy egy négyéves kisfiú, akinek vélhetően félrediagnosztizálták a betegségét, rákban meghalt.

A kis Mackenzie Cackettnek szinte születése óta folyamatosan fájt a feje, ezért a szülei, Danielle és James ezelőtt három éve elvitték a az essexi Colchester Általános Kórházba. Akkor az orvosok agydaganatot diagnosztizáltak a kisfiúnál, és 2011-ben el is távolították azt.

Sajnos azonban tavaly Mackenzie gerincén már egy mandarin nagyságú daganatot találtak, amelynek következtében a gyerek megbénult. Az orvosok visszautasították a szülők állítását, amely szerint orvosi mulasztás történt, és a két daganatos betegség összefüggött egymással, de tény, hogy a mindössze négyéves gyerek tavaly nyár elején már egy hospice intézményben feküdt, és júniusban legyőzte a gyilkos kór.

Katalin hercegnő pedig, aki egy héttel a halála előtt látogatta meg, levelet írt a szülőknek. “Nincs rá szó, milyen kétségbeesést érzek, és milyen kimondhatatlanul sajnálom MacKenzie halálát. Sosem fogom elfelejteni, milyen bátor volt” - áll Katalin levelében. A szép szavak sovány vigaszt nyújtanak a szülőknek, akik továbbra is szeretnék tisztázni: vajon orvosi mulasztás vezetett-e fiuk halálához. Gyanújukat erősíti, hogy az említett colchesteri egészségügyi intézményben igen magas a halálozási ráta.