Jimmy családja harcot kezdett Srámek ellen

Elképesztő felhajtással tisztelegtek idén Zámbó Jimmy emléke előtt a Csepeli Munkásotthonban. A család „örökbe fogadott fia”, Srámek nem volt a fellépők között.
Elképesztő felhajtással tisztelegtek idén Zámbó Jimmy emléke előtt a Csepeli Munkásotthonban. A család „örökbe fogadott fia”, Srámek nem volt a fellépők között.

Tizenöt éve már, hogy elment a Király, ezért a Zámbó testvérek az idei gálára mindenkit meghívtak, aki valaha is megkapta a Jimmyről elnevezett díjat. Kivéve Peter Srámeket, akinek emiatt összetört a szíve. 
– Nagyon szomorú és csalódott vagyok – sóhajtott Peter. – Úgy gondoltam, baráti kapcsolatban vagyok a családdal.

A Rising Star felfedezettje nem véletlenül gondolta így, a Zámbó família sokáig szinte családtagként kezelte, egy időben Mariettáék adtak otthont neki. Persze az elmaradt meghívásnak volt előzménye, amit a fiatal énekes eddig sem értett, de képtelen volt tisztázni. Peter karácsonykor Párkányban lépett fel, ahová meghívta Zámbó Mariettát is.


– A koncert végén mindenkinek megköszöntem a segítséget, természetesen a Zámbó családnak is – mesélte az énekes. – Erről videó is készült, bárki láthatja. Nem sokkal később azt olvastam egy újságban, hogy Marietta haragszik, mert neki nem köszöntem meg. Igaz, külön nem mondtam a nevét, az egész családnak köszöntem a segítséget. Nagyon rosszul esett, amit az újságban olvastam, és most végtelenül szomorú vagyok! Jimmy édesanyját, Anna nénit sem tudtam felköszönteni a születésnapján, mert Marietta nem veszi fel nekem a telefont. A koncert óta nagyon sokszor hívtam, írtam SMS-t, üzenetet az interneten. Az is fájt, amikor Zámbó Krisztián azt nyilatkozta, hogy neki több joga van Jimmy-dalokat énekelni, mint nekem – magyarázta a fiú, akit sokan a Király utódának tekintenek.


– Eddig mindig boldogan mentem a Jimmy-gálára, az emlékkoncertre. Mérhetetlenül fáj, hogy éppen most nem lehettem ott, amikor mindenkit meghívtak, aki valaha kapott díjat. Én még mindig nagyon szeretem Mariettát, azért is hívtam meg arra a karácsonyi koncertre, és azért szakad meg most a szívem. Szeretném, de nehéz úgy megbeszélni a dolgot, ha nem áll szóba velem.

Munkatársunk az emlékesten próbált a végére járni, miért nem hívták meg a szlovák fiút. Ma­rietta a háttérben zajló szervezői feladatok miatt nem ért rá válaszolni, ezért Zámbó Árpyt kérdeztük a mellőzésről. – Szó sincs itt semmilyen konfliktusról, egyáltalán nem vagyunk rosszban Srámekkal. Mi meghívtuk az emlékestre, de lekötött fellépése volt valahol, ezért nem tudott eljönni – közölte Árpy. Magyarázata azonban nem állja meg a helyét.

– Ez nem igaz! Csak azért nem volt fellépésem, mert sem Árpytól, sem Ma­riettától nem érkezett felkérés. Pedig tudják a telefonszámomat. Fájdalmas ügy ez. Nagyon jóban voltunk, most meg azt sem tudom, hol rontottam el – búsongott Srámek.

Nem felejti népe Csepel Királyát

Jimmy tisztelői, rajongói még ma is simán megtöltik a Csepeli Munkásotthont. Sőt, az eredeti ülőhelyek kevésnek bizonyultak, a jegyszedők az épületben fellelhető összes pótszéket behurcolták a nézőtérre. A főszervező Zámbó testvérek idén is kitettek magukért: uralkodói bulival tisztelegtek Magyarország utolsó királyának emléke előtt. Olyan húzónevek adták egymásnak a kontakthibás mikrofont, mint Tóth Éva és Leblanc Győző, Jolly és Suzy, LL Junior, Koós János vagy Gáspár Győző.

© Fotó: Fejér Bálint

– Sosem találkoztam személyesen Zámbó Jimmyvel, ő akkor halt meg, amikor én elkezdtem a karrierem. A lányom kinevetett, amikor mondtam, hogy felénekeltem egy Zámbó Jimmy-dalt. Apu, te nem is tudsz énekelni, mi van veled?! Én showman vagyok, nem tudok, és nem is fogok soha úgy énekelni, ahogy Jimmy. De az ő emléke előtt tisztelegve legalább megpróbáltam – mesélte Győző.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.