Janicsák Veca: tudtam, hogy eltöröm a díjat

Nem várt pillanattal ért véget A Nagy Duett döntője: Simon Kornél még a szavait kereste, amikor Janicsák Veca már a földről szedegette a darabjaira hullott trófeáját.
Nem várt pillanattal ért véget A Nagy Duett döntője: Simon Kornél még a szavait kereste, amikor Janicsák Veca már a földről szedegette a darabjaira hullott trófeáját.

Janicsák Veca és Simon Kornél nyerte el a 2017-es Év duettje címet, a győzelem szavak és érzelmek nélkül hagyta Simon Kornélt. – Azt, hogy hogyan érzem magam, nehéz lenne megfogalmazni, leginkább sehogy és mindenhogy egyszerre – árulta el Kornél, akinek a győzelemre adott reakciójával, a percekig tartó döbbent némasággal, még a sokat tapasztalt műsorvezetőt, Till Attilát is sikerült meglepnie.

– Színészként azt tartottam feladatomnak, hogy szórakoztassam a közönséget, és ebbe nem tartozik bele, hogy érezhető legyen, egy-egy produkció előtt mennyire izgulok, igyekeztem végig higgadt maradni. Forró szív, hideg fej – osztotta meg színpadi trükkjét a színész, akinek a párja, Gryllus Dorka jelen volt a műsor felvételén.

– Meg vagyok hatódva, büszke vagyok az uramra – jelentette ki fülig érő mosollyal a színésznő. – Fizikailag és lelkileg is húzós volt ez a heteken át tartó versenyhelyzet, a folyamatos próbák, amikben sikerrel helyt állt. Ezt biztosan megünnepeljük, és annak is örülök, hogy így a műsor végeztével újra az életünk része lehet a vasárnapi ebéd, az elmúlt hetekben Kornél a többiekkel együtt már reggeltől a stúdióban volt. Sok idő nincs az ünneplésre, hiszen Kornél Győrben próbál, majd a POSZT-ra utazunk.

Míg Simon Kornél örömfelhők közt úszva próbálta feldolgozni a sikert, Janicsák Veca sem​ maradt tétlen, sőt sikerült végképp emlékezetessé varázsolnia a műsor 2017-es fináléját.

– Várható volt, hogy leejtem a díjat, rám jellemző a hebrencskedés, szétesnek a kezemben a dolgok. Nyilvánvaló volt, hogy ha valaki elejti a díját az öt év alatt, akkor az én leszek, ráadásul az átvételét követő első másodpercben – indokolta humorosan a nagy díjtörést az énekesnő, aki miután összeszerelte az ereklyét, megígérte, hogy azt a továb­biakban hatalmas becsben tartja majd.

Madár: a mamám segített

A verseny második helyezettje Mádai Vivien és Csipa, a harmadik Judy és Erdei Zsolt lett. Judy és Madár együtt adta elő a Republic-dalt, ami az egykori bokszoló bevonuló himnusza volt.

– Átszellemültem a Szállj el, kismadár éneklése alatt, képek is peregtek le előttem, de igyekeztem koncentrálni, mert bár most nem a ringben voltam, ugyanúgy versenyhelyzetben – idézte fel a dicső időket Madár.

– Úgy érzem, emelt fővel távozhatok, mert szívvel-lé­lekkel és alázattal próbáltam megfelelni egy teljesen újfajta kihívásnak, és úgy gondolom, hogy ha most az iskolában osztályoznák a teljesítményem, akkor legalább ötöst kapnék. Sok újat mutatott ez a műsor, de magammal kapcsolatban eddig is tudtam azt, amire itt szükségem volt: hogy képes vagyok komoly dolgokat könnyedén felfogni és úgy végigcsinálni, hogy közben fülig ér a szám. Ezt a hozzáállást az édesanyámtól örököltem, és nagy hasznát vettem a felkészülés során, hiszen nem volt egyszerű itt koncentrálnom, miközben a koraszülött gyermekem járt az eszemben.

Mit szólna Jagger?

Nagy sikert aratott a Janicsák Veca és Simon Kornél előadásában a Honky Tonk Woman című dal, aminek a különlegességét az adja, hogy a szám Veca édesapjához, a Z'Zi Laborból ismert Janicsák Istvánhoz köthető. Ezt a lényegi pontot a zsűri többször is kiemelte, az ikonikus sláger eredeti előadóját, a Rolling Stonest azonban egy szóval sem említették, pedig nélkülük a magyar feldolgozás soha nem születhetett volna meg.