Jakupcsekkel nyomul tovább Bochkor?

A Bochkor Gáborék reggeli Önindítójától hirtelen távozott Pordán Petra utódjaként Jakupcsek Gabriella neve is felmerült – beszélik szakmai berkekben. A rádió még nem döntött.
A Bochkor Gáborék reggeli Önindítójától hirtelen távozott Pordán Petra utódjaként Jakupcsek Gabriella neve is felmerült – beszélik szakmai berkekben. A rádió még nem döntött.

Pordán Petra távozása a Music Fm Öndítójából nem csak a hallgatókat, de két műsorvezetőtársát Bochkor Gábort és István Danit is váratlanul érte. Egyelőre nem jelentették be, hogy ki kerül Pordán Petra még ki sem hűlt műsorvezetői székébe, de szakmai berkekben már Jakupcsek Gabriella nevét emlegetik.
Jakupcsek karácsony előtt pár nappal kapta meg a felmondólevelét a Magyar Televíziónál, azóta különböző haknikból kénytelen eltartani magát.

Hamarosan azonban képességeihez, rutinjához méltó szerepet kap – csiripelik a madarak – a rádiós műsorvezetés pedig nem idegen terep számára. Annak idején, 2002-ben tízévnyi rádiózás után hagyta ott a Danubius Rádiót, miután felkérést kapott egy kiadótól, hogy írjon könyvet a magyar média történetéről. Előtte Búza Sándor és Gundel Takács Gábor társaságában hosszú éveken át ébresztette a hallgatókat Capuccino tripla című reggeli show-műsorukkal.

Szerettük volna megkérdezni Jakupcseket az Önindító műsorvezetésével kapcsolatban, de lapzártánkig nem vette fel a telefont. Természetesen Bochkor Gáboréknál is érdeklődtünk az üggyel kapcsolatban, Gábor diplomatikusan válaszolt.

© Fotó: Móricz István

– Semmiképpen nem szeretnénk, ha már a keresés korai szakaszában konkrét nevek kapcsán bárki találgatásokba bonyolódna – kezdte Bochkor. – Természetesen több név is egyből felmerült bennünk, de az is lehet, hogy olyat választunk, akire eddig nem is gondoltunk. Az elkövetkező időben több jelöltet is ki szeretnénk próbálni. Mindenképpen előny a mikrofonrutin, ami okoskodás helyett tájékozottsággal párosul. És nagyon szeretnénk, ha egy szexi hang simogatna minket, természetesen egyenrangú partnerként – foglalta össze a tökéletes műsorvezetőtárs alapvető ismérveit Bocsi.