Jakabos Zsuzsát gyermekkorában kisfiúnak nézték

A legszebb úszóbajnok édes titkai.
A legszebb úszóbajnok édes titkai.

A szépségért semennyit sem küzdött, így ha a teljesítményről van szó, csak az úszás jön szóba. Rövid hajjal még fiúnak nézték kiskorában. Imád fagyizni Győrben, s ha meglát egy jó torta- vagy süteményreceptet, meg is csinálja azt. Édes titkok következnek Jakabos Zsuzsáról.

Győrben mindenki a júliusi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készül. A világversenyre épített uszodában a Győri Úszó Sportegyesület edz; délelőtt fél tízkor fejezik be a reggeli edzést. Jakabos Zsuzsanna előző nap repült haza Rómából, Ferenc pápa fogadta őt is a Vatikánban, ahogy az európai úszószövetség 260 fős delegációját. Most már nincs pihenés.

– A meghívás természetesen nem személyesen Ferenc pápától jött, a magyar úszószövetség szólt, hogy megyünk. Eredetileg négyen lettünk volna magyar úszók, de ketten lemondták, ezért Kapás Bogival együtt utaztunk. Én nagyon örültem ennek, nem is tudtam hová tenni a dolgot, először tréfának gondoltam. Nem vagyok hívő, mégis megérintett ez a pillanat. A pápával találkozni óriási dolog. Örülök, hogy nem mondtam le, de megértem azokat is, akiknek aznap van a fő számuk, s nem tehetik meg, hogy ne ússzanak. Az úszásról sok mindenért le kell mondani, nekem belefért ez a néhány nap.

Innentől a hetek az úszó-világbajnokságról szólnak, ahogy mondani szokás, ez „az a verseny”, amelyért a legtöbb magyar úszó hajnalonként képes felkelni és kilométereket úszni.

Az interjú további részleteit keresse a Bors Extra Magazin legfrissebb számában!

Lapozzon bele: