Istenes Bence: Senkihez sem hasonlítok

Hosszú tévés karrierre készül, de akkor is feltalálná magát, ha új életet kellene kezdenie. Boldog a barátnőjével, de számításba vette azt is, hogy a mai szerelmek nem egy életre köttetnek.
Hosszú tévés karrierre készül, de akkor is feltalálná magát, ha új életet kellene kezdenie. Boldog a barátnőjével, de számításba vette azt is, hogy a mai szerelmek nem egy életre köttetnek.

Nem tudom levenni a szemem a feje tetején lévő copfról.

Ja, edzeni voltam és felkötöttem a hajam. Igazából csak otthon szoktam így hordani. Ez most egy köztes megoldás, mert tudtam, fotót is készítenek az interjúhoz.

Szerintem kissé nőies.

Szerintem pedig jó. Nekem tetszik. Ez most a trendi. Nem a rövid, hanem a hosszú haj a divat.

Mintha a tetoválásai is rohamtempóban szaporodnának.

Ezt jól látja. Az alkaromra tavaly vagy tavalyelőtt csináltattam a tetkókat, nem is emlékszem pontosan. Lényegtelen. Az biztos, hogy lesz még folytatás. Tökéletesen igaz, hogy ha az ember egyszer elkezdi, akkor nem tudja abbahagyni.

Vérszemet kapott?

Igen. Megmagyarázhatatlan okból akarsz még egyet, aztán még egyet vagy finomítgatod a meglévőt. Azt, hogy mit ábrázol­nak, nem mondom meg. Mindegyik egy fontos részlet az éle­temből.

Láthatatlan helyen is van bőrvarrata?

Intim tetkóra gondol?

Nem.

Terveztem a hátamra vagy a mellkasomra, de jojóeffektusban szenvedek. Gyakran hízom és fogyok, ami külső szemlélőnek nem tűnik fel, de én érzem magamon. Most például nyaraltam, sokat dolgoztam, nem volt időm edzeni. Két hónapja még jobb formában voltam, most kicsit löttyedtebb időszakom van. Attól félnék, hogy ha a bőröm összeesik, megsínylené a tetkó.

Hol nyaralt?

Több helyen. Mindegyik rövid, pár napos pihenés volt. Jártam az egyik barátommal Korfun, aztán az édesanyámmal és a testvéremmel három napot töltöttem Olaszországban, majd Adéllal és a családjával Horvátországban vakációztam.

Ha már a barátnőjénél, Csobot Adélnál tartunk, a családjuk elfogadta a szerelmüket?

Persze. Nagyon jóban vagyunk egymással. Sőt! Az én anyukám remekül kijön az ő édesanyjával. Mindketten életvidámak, kicsit őrültek – a szó jó értelmében –, így egymásra találtak. Kifejezetten jól érezzük magunkat a másik család tagjaival is.

Önöknek jót tett a szakítás. Úgy tűnik, második nekifutásra jobban megbecsülik a kapcsolatukat.

Abszolút. Nehezen tudjuk összehangolni az időnket, de tiszteljük és szeretjük egymást. Már a féltékenység is csak egészséges szinten van jelen az életünkben.

Ha már a párkapcsolatoknál tartunk. Új műsora, a Vigyél el! egy társkereső show. Ön vállalkozna hasonló párkeresésre?

Elmennék persze, de nem most. A mai fejemmel, Istenes Bence, 28 éves, budapesti lakosként nem keresnék így szerelmet, de csak azért, mert régebben próbáltam és nem jött be. A társkereső oldalakat egyáltalán nem szeretem, de a műsor ettől közvetlenebb. Nekem szükségem van a fizikai kontaktusra, a ké­miá­ra, arra, hogy találkozzunk, megkedveljem, megszeressem és kívánjam. Egyébként jó dili egy társkereső, semmi baj nincs vele, csak jókor, jó időben kell belevágni, és van, akinek ez bejön, van, akinek nem.

Születnek szerelmek a műsorában?

Nincs kizárva. Angliában van olyan pár, aki a műsorban talált egymásra, és már gyermekük van. A XXI. században jelentősen megváltozott az ismerkedési kultúra. Pont erről beszélgettem a nagymamámmal a múlt hétvégén. A nagyszüleim például öt­venhárom éve házasok. Most örül valaki, ha két-három évet kibír a kapcsolata. Tudomásul kell venni, hogy felgyorsult a világ. Naponta ezer ingert ka­punk, már otthon, a kanapén ülve is összejöhetünk valakivel. Szóval ugyanannyi esélyed van egy társkereső műsorban szerelmet találni, mint bárhol máshol.

Sokat változott az utóbbi években, fejlődött, de még mindig megkapja a kritikát, hogy ön egy Sebestyén Balázs-utánzat fiatalabb ki­adásban.

Unalmas is már az összehasonlítgatás. Szó nincs erről. Az elején megértettem, hogy ezt mondták, hisz egy stúdióban álltunk, hasonló ruhatárral, stílussal, és pimaszkodtunk, ez pedig furcsa volt a nézőknek. Külföldön természetes az ilyen stílusú műsorvezetés. Sokan sajnos összekeverik a nagyképűséggel, miközben ne­kem óriási az öniróniám. Ha valaki kicsit is ismer, pontosan tudja, hogy nem szeretek senkire sem hasonlítani. Még a ruháimat is úgy válogatom, hogy ha lehet, ne jöjjön velem szembe senki hasonlóban. Ha megtörténik, akkor már nem is szeretem annyira azt a darabot. Egész életemben utáltam második lenni. Az egyediségre, a maximalizmusra törekszem. Veszíteni sem szeretek. Visszatérve Balázsra, nem hasonlítunk, teljesen különbözőek vagyunk. Feszültség egyáltalán nincs köztünk.

Milyen tervei vannak televíziós műsorvezetőként?

Boldog vagyok, hogy huszonnyolc évesen ott tartok, ahol, de ez még csak a kezdet. Megdolgoztam a sikerért, és nem dőlök elégedetten hátra. Szerencsére rám bízták a Vigyél el! című show-t is, ahol a műsorvezető személyisége is sokat számít. Úgy érzem, szépen haladok előre. So­káig szeretnék még tévézni, számtalan műsorban kipróbálni magam.

És mi lenne, ha hirtelen véget érne a tévés karrierje?

Alázatosan és strapabíróan dolgozom. Nem tudom, mit kellene tennem ahhoz, hogy az RTL Klub azt mondja, köszönjük szépen, ennyi volt. A háttérben is folyamatosan dolgozom. Szerkesztek és van egy gyártócégem is. Biztos feltalálnám magam, küzdő alkat vagyok. Én évekre előre tervezek. Nem az a fiú vagyok, aki link, szórja a pénzt, a mának él. Sokat spórolok és be­fektetem a pénzem, miközben támogatom az anyukámat, a nagyszüleimet. Egészen más ember vagyok, mint azt távolról bárki is gondolná rólam.

1980-as évek

1987. május 12-én születik, Budapesten. Egy testvére van.

1990-es évek

Tanulmányait a Katona József és a Szent Lőrinc Általános Iskolában végzi, majd Németországba költözik családjával. Évekig él Münchenben.

2000-es évek

Televíziós karrierje a VIVA Tv-n indul, majd két év után az RTL Klubhoz szerződik. Az X-Faktor negyedik és ötödik évadát, majd a ValóVilág hatodik és hetedik szériáját is ő vezetheti. Rádiósként szintén kipróbálja magát a Music FM csatornán.

Napjainkban

Kedvesével, Csobot Adéllal harmonikus kapcsolatban él, és gőzerővel dolgozik új társkereső műsorában. Élvezi a pörgős életet, azt mondja, a munkája élteti.

Tanulmányait a Katona József és a Szent Lőrinc Általános Iskolában végzi, majd Németországba költözik családjával. Évekig él Münchenben.