Isten áldotta tehetségnek tartják Bajor Imre lányát

Bajor Lili sikeres szereplése a színművészetin úgy hatott a nagybeteg komikusra, mint a legjobb gyógyszer. Bajor Imre még együtt örülhetett lányával, amikor Lilit elsőre felvették az egyetemre.
Bajor Lili sikeres szereplése a színművészetin úgy hatott a nagybeteg komikusra, mint a legjobb gyógyszer. Bajor Imre még együtt örülhetett lányával, amikor Lilit elsőre felvették az egyetemre.

Bajor Lili néhány hét különbséggel szinte egyszerre élte meg élete legszebb és legszomorúbb pillanatát. A 19 éves lányt ugyanis elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, amit júniusban tudott meg, majd augusztus elején hosszú betegség után elvesztette imádott édesapját. Lilinek talán az adhatott némi vigaszt, hogy apukája még tudott vele osztozni az örömében.

A fiatal lányt a Balázs Ágnes, Gáspár András színészházaspár készítette fel a nagy megmérettetésre. A Barátok közt új szereplője már kamaszkora óta ismeri Lilit, így tőle kértük, hogy beszéljen az elhunyt színművész lányáról.

© Fotó: Végh István

– Lili édesanyja, Hámori Eszter a kollégám, és nagyon jóban vagyunk. Amikor meghallotta, hogy gyerekeknek szervezünk nyári drámatábort, arra kért, hadd csatlakozzon Lili is. Eszter nem szerette volna, hogy színész legyen, épp ezért arra törekedett, minél előbb kiélje a kislány a benne lévő ilyen irányú hajlamot, és bízott benne, örökre felhagy vele. Ám Lili rendkívül tehetséges. Később csatlakozott az ÁSZ nevű drámaiskolánkhoz is. Évek óta a legelszántabb tanítványunk volt – mesélte a Borsnak tanára, aki szerint a szakma rendkívül jól tudja majd használni őt. – Elképesztően jó hangja van, jól mozog. Minden szituációhoz képes alkalmazkodni. Istenáldotta tehetség. Nem véletlen, hogy elsőre felvették. Ez nagy szó, hiszen több mint hatszázan jelentkeztek – áradozott Liliről András, akinek másik három tanítványa idén szintén bejutott a színművészeti egyetemre.

Gáspár András azt is elmondta, hogy Bajor Lili mindhárom forduló után felhívta az édesapját. – Lili azt mondta, úgy érezte édesapja hangján, hogy a sikeres fordulók híre mindig erőt adott számára a betegségben. Imre bizonyára ajándékként vette az élettől, hogy a lánya továbbviszi, ami számára a legfontosabb volt – mondta a színművész, aki szerint a vörös hajú lány mindkét szülőjétől örökölte a tehetségét.

A Bors munkatársa megkereste Lilit, gratulált a sikeréhez és arra kérte, hogy meséljen színészi ambícióiról. A fiatal lány udvariasan fogadta a gratulációt, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni.