Interneten shoppingolnak a magyar sztármamik

Sztármamik, akik negyvennyolc órányi teendőt zsúfolnak egy napba, mégis boldogok, kiegyensúlyozottak. Azzal, hogy gyermekük született, „csak” csodásabb lett az éle­tük, nem mondtak le semmiről. Még a shoppingolásról sem.

Fejős Éva, író, újságíró, saját ki­adót működtet, és 49 évesen hozta világra első gyermekét, a tündéri Lindát.

– Éppen egy tévéfelvételre indulok, ez lesz az első előadásom anyaság és karrier témában – meséli büszkén Éva, akit arról is rendszeresen faggatnak, hogy milyen negyven fölött szülni.

Az írónő imád vásárolni, nem bánja, hogy pici babája mellett most többnyire csak számítógéppel böngészhet a boltokban © fashiondays.hu

– Boldoggá tesz, hogy a történetemmel sok olyan párt tudok ösztönözni, támogatni, akik már lemondtak a gyermekáldásról. Nyáron megjelenik erről egy könyvem, mert szeretnék még többet segíteni, még több erőt adni. Emellett dolgozom egy regényen, és elkezdtem újból futni. Van speciális babakocsink, de Lindát még nem vittem magammal, túl pici. Nagyon kíváncsi, nyugodt, érdeklődő baba, aki élvezi a társaságot. Három hónapos, és mindenkire nevet, barátkozik.

Éva abból a szempontból tipikus nő, hogy szeret vásárolni. Mivel erre jut a legkevesebb ideje, találnia kellett egy gyakorlatiasabb megoldást.

– A vásárlást minden formájában szeretem, online is. Lindának főleg úgy szoktam, mert nem baj, ha egy kicsit nagyobb méretet rendelek, úgyis belenő. Mindig figyelem az akciókat is. Igen praktikus, hogy míg ő alszik, én vásárolok neki. Persze néha magamnak is. A cipőtől kicsit féltem, de elsőre jó lett a méret.

Tatár Csilla kisfia, Milán Ruben lassan másfél éves lesz, édesanyja életét azonban egy bizonyos szempontból nem változtat­ta meg.

– Sosem szerettem boltban vásárolni, shoppingolni, plázázni, feleslegesen grasszálni üzletről üzletre, számomra ez mindig felesleges időtöltés volt – mondta a Bors megkeresésére Tatár Csilla. – Amit lehet, azt az internetről szerzem be, a többségét egyetlen oldalról. Mivel tisztában vagyok a méreteimmel, még so­sem csalódtam, sőt Milán ruháit és egyéb holmiját is innen szerzem be. Utoljára azelőtt jártam üzletről üzletre, mielőtt megszületett, és csak állapotos voltam. De akkor is csupán körülnézni, ábrándozni – mondta az MTVA műsorvezetője.

Tatár Csilla kisfiának és magának is online üzletekben vásárol © fashiondays.hu

Csilla kérdésünkre azt sem titkolta, kisfia külsőleg mindenképpen az édesapjára, Balázsra hasonlít.

– Egy az egyben az apukája, csak néha látom ben­ne magamat – magyarázta Csilla. – Tizenhét hónapos és kilencvenkét centi. Jóval nagyobb a kortársainál. Milán imádja a társaságot, egy hónapja már családi napközibe jár, és ahogy beléptünk, a kisfiam lett a csapat középpontja, talán azért is, mert mindig mosolyog és be nem áll a kis szája, nagyon szereti az embereket és őt is imádják mindenhol.