Injekcióval kezelik Tóth Verát

Szinte rá sem ismerni az egykor tetemes túlsúly miatt szenvedő énekesnőre. Tóth Verát mintha kicserélték volna, amióta gyomorszűkítő műtéten esett át. A Megasztár egykori felfedezettjének teljesült az álma, végre hordhat és hord is szexi rövid miniruhákat, bátran felhúzhat testre feszülő fölsőket. Vera sportol, figyel az étkezésére, mert a célja drasztikus: még vékonyabb alakot képzel el magának.

Tóth Vera egy év alatt hatalmas változáson ment át, de még nem elégedett az eredménnyel © Vadnai Szabolcs

– A műtét után nagyon nagy szerep hárul az illetőre, hogy az új súllyal hogyan tud tovább élni. Komoly szerepe van a mozgásnak, fontos bizonyos fajta diétát tartani, de speciálisra nincs szükség. Naponta három alkalommal van főétkezés, amely a gyomor méretének megfelelően kis mennyiségű étel elfogyasztását jelenti. Az evést az első teltségérzés észlelésekor abba kell hagyni, és kerülni kell az extra étkezéseket. A test­súly­felesleg 80-90 százaléka megy le egy év alatt, döntően inkább az első fél évben. Ezt követően a testsúly állandósul. A fogyás dinamikája egyébként egyéni – árulta el egy interjúban a Vera műtétét végző orvos, dr. Mohos Elemér, aki weboldalán beszél arról, hogy erőteljes vitaminpótlásra van szüksége pácienseinek, így az énekesnő is injekciókúrán van, a B12-vitamint kapja e formában a tabletták mellett.

Dr Mohos Elemér végezte Vera műtétjét

Vera többször is ki­hang­súlyozta, nem gyo­morgyűrűről van szó, ez egy speciális beavatkozás, amely során kettéosztják a gyomrot.

– A kettéosztás mi­att a gyomor csak egy kis részébe jut táplálék, az gyorsan megtelik, nincs éhségérzet, és nem tud az illető sokat enni – magyarázta a ­doktor.

Sok volt a kudarc

2003 Megasztáros győzelme után nem tudta feldolgozni az ezzel járó életmódváltást, húsz kilót felszedett, majd azt leadta.

2009 Kalóriaszámolgatásnak köszönhetően több mint tíz kilótól szabadult meg. Az 1200 kalóriás kúra egy új szerelemmel együtt bejött.

2010 Depresszióba esett, amely önképzavarban csúcsosodott ki, rettegett tükörbe nézni, pedig huszonnégy kiló mí­nusznál járt.

2014 ősz Schobert Norbival harmadszor vágnak bele a nagy fogyókúrába. Nem hízott, de nem is fogyott.

2016 Megtörtént a csoda, Vera kés alá feküdt, amelynek köszönhetően kinyílt számára a világ, és boldogabb, mint va­laha.