Celeb

Ilyenek a királyi család hétköznapjai: skót dudaszóra öltözködik II. Erzsébet

Bors

Létrehozva: 2018.02.18.

Talán hihetetlennek tűnik, de a brit királyi család tagjai is hús-vér emberek, tele álmokkal, vágyakkal, rigolyákkal és persze kötelességekkel. Hétköznapjaik persze nem pont úgy telnek, mint egy átlagos alattvalóé, de azért akadnak átfedések.

A Mirror című napilap hiánypótló összeállítást készített a Windsor ház tagjainak hétköznapjairól, ebből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül, hogy bepillantást engedjünk a legismertebb királyi fenségek mindennapjaiba.

Kezdjük mindjárt a birodalom fejével, a hetedik évtizede uralkodó II. Erzsébettel, aki 92 éve dacára máig rendkívül aktív. A királynő reggel fél nyolckor ébred, és nyomban fel is kel, az öltözködéshez és reggelihez skót dudaszót hallgat. Délelőtt a postáját tanulmányozza át, és kihallgatásra fogadja az elébe járuló állami és egyházi vezetőket. Mindenkire pontosan húsz percet szán, és óra nélkül is tudja, mikor telik le a kiszabott idő. Ilyenkor finoman kezet nyújt, ami egyértelmű jele annak, hogy részéről befejezte aznapra a beszélgetést. Őfelsége az ebédet férjével, Fülöp herceggel költi el, majd  pihen egy keveset, délután pedig a kutyáival sétál a Buckingham Palota, vagy a Windsor Kastély tekintélyes parkjában. Vacsora előtt még átolvassa a parlament aznapi ülésének összefoglalóit, majd férjével vacsorázik, tévét néznek, és korán lefekszenek.

Károly herceg a brit trónörökös, II. Erzsébet elsőszülött fia az utóbbi években nem sok közszereplést vállal, annál több idejét kötik le az alapítványai, amiből már tizenhárom van. Megrögzött környezetvédő és biogazdálkodó, gazdaságainak ügyes-bajos dolgait is maga intézi. Reggel kilenctől háromig tart hivatali órákat, nyáron délutánonként hobbikertészkedik, este pedig másik szenvedélyének, az akvarel festészetnek hódol.

Idősebbik fia, Vilmos herceg pár éve még mentőhelikopter pilótaként dolgozott, akkoriban 24-48 órás szolgálatokat adott, két-három napos kimenőkkel. Ám kislányuk, Sarolta születése óta főállású apa, ideje nagy részét családjával tölti, udvari feladatait pedig zömében feleségével, Katalinnal együtt látja el. Sokat utaznak, gyakran a gyerekeikkel, de ha otthon vannak, a Kensington Palotában laknak, ahol annak idején Vilmos édesanyja, Diana is élt. Bár két dajka is segít a gyerekek mellett, a kicsikkel együtt ők is felkelnek, reggeli után pedig maga Katalin, vagy Vilmos viszi a kicsiket az óvodába, illetve a bölcsődébe, ahova Sarolta pár hete jár.

Katalin nem főz rendszeresen, ezt a szakácsra bízza, de a gyerekeket maga eteti, és hordja délutánonként a Palota kertjében lévő családi uszodába egy kis pancsolásra. A hercegi pár nagy művészetrajongó, rendszeresen járnak színházba, koncertre, ugyanakkor a sportot sem hanyagolják. Vilmos lovas pólózik, s bár pár éve már csak hobbi szinten űzi a sportot, jótékonysági meccseken szívesen játszik öccsével, Harry-vel. Katalin tavaszra várja harmadik gyermeküket, így nyilván aktívan most nem sportol, viszont imád fotózni, ezt a kicsikről készített bájos, ugyanakkor igen profi képei is bizonyítják.

Bár a királyi család tagjának lenni meglehetős anyagi biztonságot jelent, némelyikük állásban van, ami meghatározza hétköznapjaikat. Erzsébet másodszülött fia, András lányai is dolgoznak, Eugénia hercegnő egy művészeti galériában asszisztens, míg Beatrix hercegnő üzleti tanácsadóként van állásban. A királynő egy szem lánya, Anna hercegnő gyermekei is tevékenyek, Zara hercegnő világbajnok díjlovaglásban, öccse, Peter pedig a Skót Királyi Banknál dolgozik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711694115
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089525_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086839_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091973_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711694115
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711694115
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...