Ilyen a sztárvilág: a legjobb barátokból lettek örök ellenségek

Irigység, féltékenység, megcsalás és nagyon súlyos, menthetetlen félreértések – eltéphetetlennek hitt barátságok szakadnak szét gyarló emberi tulajdonságok miatt. Mint Szabó Zsófi és Sarka Kata kapcsolata, ami úgy tűnik, végérvényesen megromlott.

Irigység, féltékenység, megcsalás és nagyon súlyos, menthetetlen félreértések – eltéphetetlennek hitt barátságok szakadnak szét gyarló emberi tulajdonságok miatt. Mint Szabó Zsófi és Sarka Kata kapcsolata, ami úgy tűnik, végérvényesen megromlott.

Grófo cserbenhagyta Jollyt

Öt éve robbant be Jolly és Kis Grófo közös mulatós slágere, a No roxa áj, később a Lej mamo, lej, amely óriási siker lett, a két dalt harminckétmillióan hallották az interneten. Aztán egy magyaroknak tartott, közös londoni koncerten történt valami: Grófo nem lépett színpadra a közel ezer ember előtt. Hiába fűtötte fel a közönséget Jolly, hogy mindjárt előadják együtt a No roxa ájt.

– A zene elindult, de ő nem jött. Kellemetlen volt, de nem magam miatt, nem engem hagyott cserben elsősorban, hanem a saját rajongóit. Sosem felejtem ezt el neki, és nem bocsátom meg – zárta rövidre Jolly. Grófo sohasem osztotta meg a nyilvánossággal, hogy mi történt akkor este, de később bíróság mondta ki: valójában nem Jollyé volt a dal, amit sokáig sajátjaként tüntetett fel.

Egy harmincéves haverság vége

Máig nincs száz százalékig megbízható információ arról, miért romlott meg Orbán Viktor és a Fidesz egykor leggazdagabb háttéremberének tartott Simicska Lajos barátsága.

A kapcsolatnak nyilvánosan az üzletember vetett véget, amikor 2015. február 6-án a legotrombább és legkeresetlenebb kifejezésekkel illette egykori katonatársát. Úgy hírlett, Simicskánál a kormány oroszokhoz közeledése tette be a kaput, majd később egyenesen ügynöknek titulálta a mi­niszterelnököt. – Van ennél jobb érzés is – reagált szűkszavúan Orbán a vádra, megjegyezve, túllépni nem tud a barátság végén, azonban együtt tud élni vele.

Közbelép a nő

Babits Mihály még egyetemi tanárként ismerkedett meg Szabó Lő­rinccel. A fordításokból élő, nyomorgó költőt a saját lakásába fogadta. De volt egy hölgy, aki mindkettejüknek tetszett: Szabó Lő­rinc már a menyasszonyának érezte Tanner Ilonát, azaz Török Sophie-t, amikor kiderült, az ifjú költőnőt Babits is érdekli.

A félreértést a két barát megbeszélte, és Szabó visszaemlékezése szerint lé­nyegében „átengedte” Ilonkát az idősebb pályatársnak. Ez sem akárhogy történt: együtt hívták fel telefonon a nőt, aki azt hitte, rosszul hall, de Babits később valóban elvette feleségül. A két férfi mégis elhidegült egymástól, Szabó pedig akkor sértődött meg végérvényesen, amikor Babits nála jobb költőnek nevezte Kosztolányi Dezsőt.

Hiába a keresztfiú, kerülik egymást

Két híres és szép nő, tele közös emlékekkel és barátokkal. A héten robbant a hír, hogy vége Szabó Zsófi és Sarka Kata idilli barátságának. Zsófi a Frizbiben ugyanis látványosan kibékült Hajdú Péterrel, pedig az esküvőjére meg sem hívta. Hajdú sérelme pedig az volt, hogy Zsófi a válásukkor Kata mellé állt. Sarka Kata árulásként élte meg a kibékülést, holott Zsófi nemcsak a barátnője volt, hanem fia, Dávidka keresztanyja is.

Som Lajos a Piramis ellen

A 69 éves gitárlegendának teljesen megromlott a viszonya egykori zenekarával, amely Csokival egy ideig Piramix, avagy Piramis Plusz néven lépett fel, de aztán újra a Piramis nevet használták. Jogtalan névhasználat miatt tizennégymillió forintra akarta perelni a zenekar tagjait, mert szerinte Csoki semmilyen színvonalváltozást nem hozott, sőt…