II. Erzsébet a mai napig szekálja Katalin hercegnét

Az Oszter család háborújától volt hangos a héten a sajtó. A perpatvar azért kezdődött, mert a színművésznek nem tetszik lánya, Alexandra választottja. Hasonló problémával több híresség küzd a sztárvilágban.

Az Oszter család háborújától volt hangos a héten a sajtó. A perpatvar azért kezdődött, mert a színművésznek nem tetszik lánya, Alexandra választottja. Hasonló problémával több híresség küzd a sztárvilágban.

Szabó Zsófi

Teljesen természetes, ha egy szülő a legjobb párt akarja gyermekének. A Borsnak például Szabó Zsófi édesanyja, Pálma úgy nyilatkozott vejéről, hogy kenyérre lehet kenni, nyugodt ember lévén pedig tökéletesen kiegészítik egymást a lányával. De ez nem mindig volt így.

© Czerkl Gábor

Szabó Gyula színművész özvegyének is idő kellett, amíg megbarátkozott a vejével. Szabó Zsófi csak az esküvő után mesélte el a Sláger FM műsorvezetőinek, hogy édesanyja nem fogadta kitörő örömmel Zsoltot roma származása miatt. Anya és lánya úgy összeveszett, hogy napokig nem beszélt egymással.

Bobbi Kristina Brown

A tragikusan fiatalon elhunyt Bobbi Brown, Whitney Houston lánya sem a családja szájíze szerint választott magának párt. Amikor végre sikerült kihevernie édesanyja halálát, összejött Nick Gordonnal, és úgy tűnt, végre boldog. Csakhogy a férfi a lány fogadott bátyja. A nagymama magán kívül volt, amikor eljutottak a szerelmespárról készült videófelvételek.

© AFP

Bobbi Brown nagymamája szerint unokája és fogadott testvére vérfertőzést követtek el, ráadásul féltette a lányt a fiútól. Aggodalma nem is volt alaptalan, mivel Nick Gordon felelőssége is felmerült a lány tragikus halála kapcsán.

Weisz Fanni

Weisz Fanniék családjában is áll a bál Hajmásy Péter, a siket modell vőlegénye miatt. A balhé azzal kezdődött, hogy Ágnes, Fanni édesanyja lassan egy éve semmit sem tudott lányáról, de a szőkeség még a barátokkal is összeveszett. Az anyuka szerint lánya viselkedése mögött Péter áll, aki megtéveszti Fannit. Ennek a viszálynak még távolról sem látszódik a vége, és egyelőre minden jel arra utal, hogy Fanni vőlegénye áll nyerésre a mamával szemben.

© Zsolnai Péter

Jókai Mór

Irodalmi nagyjaink szerelmi élete sem volt mindig olyan romantikus, mint azt az iskolában tanítják. Jókai Mór és Nagy Bella kapcsolatát mindkét fél családja próbálta megfúrni. Amikor kiderült, hogy a férfi feleségül venné a nála 54 évvel fiatalabb színésznőt, Jókai családja egy újságban gyorsan cáfolta a hírt. Az író és fiatal szerelme végül minden ellenállás dacára kimondták a boldogító igent.

A királyi család

II. Erzsébet brit uralkodót elég nehéz levenni a lábáról, és ez még az elképesztő népszerűségnek örvendő Katalin hercegnének sem sikerült. Úgy hírlik, a királynő a kezdetektől fogva fenntartásokkal kezelte Vilmos választását, de mostanában sem rajong érte, főleg amióta Katalin népszerűbb, mint a koronás fő.

© AFP

Antipátiáját Erzsébet nem is próbálja leplezni, a protokoll szabályai keretén belül odaszúr a fiatal hercegnének, ahol csak tud. Például ha Katalin Vilmos nélkül jelenik meg a királyi család előtt, pukedliznie kell, s a királynő Katalin divatos öltözködésének is gátat szabott.

Mary-Kate Olsen

Mary-Kate Olsen édesapja sem ugrott ki a gatyájából, amikor megtudta, hogy lánya Olivier Sarkozyvel jött össze, aki történetesen az egykori francia elnök, Nicolas Sarkozy féltestvére. Az apukát főleg az zavarja, hogy a bankárként dolgozó Olivier túl öreg a lányához, és csak kihasználja a fiatal szépséget. Az erről szóló pletykákról Olsen papa nem nagyon beszélt a nyilvánosság előtt, de úgy tűnik, a gyermekét sem szekírozta, mivel Mary-Kate és a francia bankár 2015-ben titokban oltár elé vonultak.

© AFP

Felesleges beleszólni

A szülő a legtöbb esetben vesztesként jön ki ezekből a játszmákból. Csehák Hajnalka pszichológus szerint tiszteletlenség a részéről, hogy felnőtt gyermeke párválasztását kritizálja. A szakember véleménye, hogy a szülőnek ehhez nincs joga, hiszen a gyerek fog együtt élni azzal az emberrel. Azt javasolja, ha negatív információja van gyermeke párjáról, óvatosan próbálja a tudomására hozni, de azzal is számolnia kell, hogy mondandója süket fülekre talál.