Így szedte fel Rékasi Károly Pikali Gerdát

Nem épp a klasszikus módját választotta az udvarlásnak a színész.
Nem épp a klasszikus módját választotta az udvarlásnak a színész.

Rékasi Károly a Boldogság című kétszemélyes színdarab kapcsán nem csak arról beszélt a Blikknek, mennyire a saját életükre emlékezteti őket a Gerdával játszott darab, de elárulta, hogyan próbált anno közel kerülni a színésznőhöz:

"Ráfogtam, hogy kancsal, el kellene mennie szemorvoshoz. Így nyilván még senki sem próbált közel kerülni hozzá. Azért találhattam ki ilyen és ehhez hasonló hülyeségeket, mert éreztem, hogy bajban vagyok" - mesélte, hozzátéve, hogy kerülni akarta a komoly beszélgetéseket, ezért találta ki a nem épp szokványos udvarlási taktikát. Persze az idő őt igazolta, hiszen a dolog bejött.

Rékasi és Pikali egyébként koránt sem biztos abban, hogy összeházasodnak: a gyűrű ugyanis egyikőjüknek sem fontos. "Két ember enélkül is lehet boldog. Mi hiányozna, a gyűrű? Ha csak az kell, veszünk magunknak, a körítésnél sokkal fontosabb a lelki kapocs. A színpadon eleget vagyunk házasok" - fejtette ki a színésznő, amit Károly is megerősített: nincs a házasság ellen, egyszerűen csak úgy érzi, nem a papírtól lesz erős a kapcsolatuk.